Dilluns de portades electorals, on cadascú escombra cap a casa. D’una banda els desastrosos resultats electorals de la formació d’Emnanuel Macron a les municipals franceses, amb victòria sorprenent de l’extrema dreta de Le Pen a Perpinyà; d’una altra els comicis post-Covid-19 del 12-J a Galícia i el País Basc, que permetran mesurar si la gestió de la pandèmia passa factura a socialistes i populars, i posa al seu lloc Ciutadans i Vox.

Així als diaris de la dreta mediàtica madrilenya, n'hi ha de tots colors. Destaca l’entrevista a El Mundo del portaveu de Ciutadans al Congrés, Edmundo Val, que s’ha convertit en la cara visible de la formació ara que Arrimadas està de baixa per maternitat. Després que els taronges hagin donat suport a Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats en la gestió del coronavirus, volen marcar distàncies i opten per allò que és més fàcil, recórrer al tema català. I res millor que disparar contra allò que tenen en agenda, teòricament, per al juliol. “Si el govern espanyol es reuneix a la taula de la vergonya, serà difícil seguir negociant”, assegura Edmundo Val, que dona lliçons de partit d’Estat (ara que són residuals) i alliçona el PP sobre el que ha de fer: negociar els pressupostos amb Sánchez per responsabilitat.

D’una banda l’ABC dedica la seva portada pòster a Alberto Núñez Feijóo, l’home tranquil que es presenta com l’alternativa a socialistes i populistes a la seva terra i també a Espanya. L’etern candidat a presidir el PP espanyol, segueix amb el seu mantra i per enèsima vegada repeteix que el seu compromís és Galícia. Pablo Casado, estigues tranquil que per ara, no vol ocupar el teu despatx del carrer Génova. Almenys això és el que no es cansa de dir.

Per acabar amb el trio mediàtic de la dreta madrilenya, La Razón s’ocupa avui del director del CIS, José Félix Tezanos, i les enquestes que va fer durant la pandèmia, uns estudis que hauria adjudicat a dit i que el convertirien en l’autor d’un presumpte delicte de malversació.  Els polèmics baròmetres del CIS de Tezanos que donen sempre la victòria als socialistes i que no agraden gens a la dreta mediàtica.

elmundo

abc

larazon

I mentre això passa, El País i La Vanguardia li donen la foto de la seva portada a Macron i la desfeta electoral que ha patit a les municipals franceses. Potser un avís per a navegants? Només dos diaris destaquen la victòria del candidat de l’extrema dreta Louis Aliot a Perpinyà, l’Ara i el El Punt Avui. Com ja sabem, de mirades n’hi ha tantes com diaris.

elpais

lavanguardiacat

elpuntavui

ara.750

elperiodicocat