La victòria del candidat de l'extrema dreta, Louis Aliot, a la segona volta de les les eleccions municipals a Perpinyà (Rosselló) ha causat commoció a la ciutat. Aliot ha aconseguit el 54% dels vots, imposant-se a el republicà Jean-Marc Pujol, que ha aconseguit un 47% dels vots.

És la primera vegada que el partit de Marine Le Pen obté l'alcaldia de Perpinyà, i també és la primera ciutat de més de 100.000 habitants que governa l'extrema dreta francesa, amb un escenari que no només impacta a la Catalunya Nord sinó a la política francesa. Aliot s'ha beneficiat de l'alt índex d'atur i d'inseguretat de la capital rosellonesa, amb una economia deprimida des de fa anys, a la qual cosa s'hi ha afegit el temor per l'impacte del coronavirus.

Aliot ha derrotat d'aquesta manera l'actual alcalde, Jean-Marc Pujol (Républicains), que només hauria obtingut entre el 46%-47%. No ha aconseguit aglutinar tota l'oposició a l'extrema dreta, per un mandat ja en decliu.

La líder del Rassemblement National (abans Front Nacional), Marine Le Pen, ha confirmat la victòria del seu candidat, amb un tuit lacònic però rotund. I després en declaracions a la televisió ha atribuit la victòria a tot el seu moviment a França, apuntant cap a l'Elisi. "És la victòria del reagrupament dels francesos al voltant d'un projecte, d'un equip", ha indicat.

Només transcendir els sondejos també s'han produit reaccions a la Catalunya Nord, desolades en sectors intel·lectuals: