A Madrid just ha començat la campanya electoral, fet que convé recordar perquè tenim la sensació que fa setmanes que ja havia començat. El trident mediàtic de dretes madrileny ja ha fet la seva tria, que consisteix a donar suport gairebé incondicional a la candidata del Partit Popular, Isabel Díaz Ayuso, abandonar a la seva sort Edmundo Bal de Ciutadans i mantenir una relació d’amor-odi amb Rocío Monasterio, la candidata de Vox, que amb tota probabilitat tindrà la clau del govern a la Comunitat de Madrid. Si les enquestes acaben encertant-la, Ayuso guanyarà les eleccions còmodament, però no podrà governar sense pactar amb els ultradretans o, si més no, comptar amb el seu aval, i aquest cop sense la crossa de Ciutadans, que suposadament els ajudava a centrar el missatge.

elmundo.750

És per això que els diaris de dretes de Madrid piquen l’ullet per torns a Vox i avui ‘El Mundo’ és el diari que els dona un cop de mà. De fet, fem valdre l’expressió castellana i torera perquè és més precisa que mai: ‘El Mundo’ echa un capote a Vox amb una portada on es veu la seva candidata fent un acte electoral en mig d’una plaça de toros.

Efectivament, el nou vídeo electoral ens mostra la candidata amb el torero Morante de la Puebla mentre Abascal es mira els toros des de la barrera mentre es fuma un havà que ni Fidel Castro. I ‘El Mundo’ ho titula així: ‘Monasterio i Morante: ‘Torejant per Madrid’, on especifica que ‘el genial torero’ ha torejat conjuntament -'al alimón' en la versió en castellà- amb la candidata. No s’acaba d’entendre si el toro representa la ciutadania, el contuberni social-comunista o la mateixa Ayuso, que cadascú interpreti el que cregui convenient. En tot cas, queda clar que Vox no té problemes en convertir la mort d’un animal en un espectacle, i ben orgullosos que estan.

abc

Pel que fa a l’‘ABC’, aquí no hi ha toros sinó futbol, perquè el naixement de la Superlliga europea ha originat un terratrèmol important. ‘Guerra al futbol europeu per la creació de la Superlliga’. Que equips com el  FC Barcelona i el  Reial Madrid hi donin suport en contra de l’opinió de la UEFA amenaça amb una trencadissa important: ‘La UEFA amenaça amb expulsar els equips que donin suport a la nova competició i els seus jugadors no podran anar a la selecció’.

larazon

‘La Razón’, per la seva banda, prefereix seguir fent campanya per Ayuso amb l’enèsima enquesta electoral: ‘Ayuso arrasa Sánchez: es col·loca a 27 escons del PSOE’. L’important en tot cas és el que s’explica al primer subtítol: ‘El PP sumaria la majoria absoluta amb Vox mentre Cs es queda fora de l’Assemblea de Madrid perquè no arriba al cinc per cent’.

elpais

Finalment, ‘El País’ apunta que ‘Casado donarà suport a Ayuso per presidir el PP de Madrid’ i ‘Guerra oberta pels diners del futbol europeu’.

elperiodico cat.750

elpuntavui

aralavanguardia

Pel que fa als diaris catalans, aquests en són els principals titulars: ‘Bloquejats sense Govern’ a ‘El Periódico’; ‘Set mesos tard’ a ‘El Punt Avui’; ‘Ofensiva de la Lliga i la UEFA contra la Superlliga europea’ a l’‘Ara’ i una entrevista a la ministra Teresa Ribera: “L’absència de Govern dificulta el diàleg sobre els fons europeus” a ‘La Vanguardia’.