L'obsessió 'animal' del líder de Vox, Santiago Abascal no té límits. Ara, per esgarrapar uns quants vots més i fer-se imprescindible per Isabel Díaz Ayuso a l'Assemblea de Madrid perquè governi, també se centra en el món dels toros. Aquest partit d'ultradreta s'ha recolzat des del principi amb perfils públics de toreros que li han donat el seu suport. I, ara, ha passat a l'acció amb un vídeo de campanya esperpèntic.

En concret, se'l veu a ell i la candidata d'aquest partit a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, enmig d'una plaça de toros intentant torejar. El lema? 'Toreando por Madrid'. Monasterio es recolza amb 'les classes magistrals' del torero Morante de la Puebla, també lligat a batalles il·legals de galls que Telecinco va destapar i on se'l veia participant i lucrant-se d'aquests concursos no permesos.

Per la seva banda, Abascal també apareix a l'anunci i tampoc falta el seu clàssic puro XL amb què es ven últimament: la setmana passada va recordar el seu propi aniversari, 45 anys, amb una fotografia d'ell en primer pla fumant.

Qui és més torero?

La lluita per demostrar qui estima més la tauromàquia està servida entre el PP i Vox. La resposta d'Abascal arriba després que Ayuso hagi autoritzat una corrida benèfica pel proper 2 de maig a Las Ventas després d'un any i mig. Així ho va informar a través del Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM) que permetrà la celebració davant d'una plaça amb aforament autoritzat per 6.000 persones, el 25% del total. El passat mes de gener, la consellera de Cultura de Madrid, la catalana Andrea Levy,  ja va municipalitzar l'escola de toros de la Comunitat amb els vots del seu partit, el PP, però també els de Vox i Ciutadans. A més, el PSOE va decidir abstenir-se però no votar en contra.

Des de Vox van més enllà i aquest cap de setmana han exigit l'obertura "immediata" dels estadis de futbol, ​​els toros i espectacles a l'aire lliure amb "totes les mesures sanitàries necessàries". Així ho ha traslladat Monasterio que creu que les polítiques de la presidenta en funcions, Díaz Ayuso, es deuen a "l'efecte Vox".