La presidenta de la Comunitat de Madrid, la inefable Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a demostrar la seva capacitat per embolicar la troca sobre el paper del rei Felip VI. Si diumenge va causar estupor en donar a entendre que el rei Felip VI podria no signar els indults als presos polítics i dilluns es va haver de retractar reconeixent que el monarca no té marge de maniobra en aquest aspecte i la seva feina és firmar els papers que el govern espanyol li posi sobre la taula, dimarts va tornar a fer de les seves dient que havia dit el que havia dit i que, per si de cas, Pablo Casado hi està completament d’acord.

Ayuso sempre deixa estupefactes propis i estranys, però per sort per a ella, si al costat hi ha el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciant que no anirà al sopar que tindrà lloc aquest mateix vespre al Cercle d’Economia per no coincidir amb el monarca, els estirabots de la presidenta madrilenya son vistos des d’un prisma benevolent. Per això, les portades dels diaris madrilenys d’avui saben que qui complica la vida al Borbó és Ayuso, però qui en paga la factura és Aragonès.

abc

Així, l’ABC obre portada disparant contra el president Aragonès amb un La Generalitat negocia amb Sánchez mentre planta el Rei, però la fotografia és per a la presidenta madrilenya: Ayuso torna a tensionar el PP i La presidenta de Madrid insisteix en la "vergonya" de fer firmar el rei malgrat l’avís de Casado.

elpais

elmundo

Pel que fa a El País, el titular s’ha de llegir en clau interna del PP, ja que assegura que Ayuso implica Casado en la seva campanya per utilitzar al Rei contra els indults, mentre que a El Mundo el protagonista és el president català: Moncloa disculpa una altra plantada d'Aragonès al Rei: "És el seu ideari" i El ‘president’ de la Generalitat boicotejarà la visita del Monarca a Barcelona i delega sense èxit en el seu ‘número dos’, que va dir "mongols" als espanyols, però la imatge és per als líders del Partit Popular: Ayuso insisteix amb Felip VI: "Pablo pensa com jo, és humiliant".

larazon

Finalment, La Razón opta per enfocar la portada per una derivada de la qüestió monàrquica: Sánchez treu ara pressió a Felip VI i oblida la Llei de la Corona.

lavanguardia

araelperiodico

AVUI 16 juny

Pel que fa al quiosc català, hi ha molta més varietat, amb titulars com Sánchez donarà llum verda als indults aquest mes abans de veure’s amb Aragonès a La Vanguardia; Europa engega la maquinària dels Next Generation a l’Ara; Estiu sense mascaretes a El Periódico i El lloguer, al TC a El Punt Avui.

 

Imatge principal: Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso / Efe