La notícia de diumenge va ser, sense cap mena de dubte, l’inici de la vacunació contra la Covid-19, i això fa que aquest dilluns les portades siguin totes molt semblants, però, això sí, mostrant la dualitat informativa entre els diaris madrilenys i els catalans. Araceli Hidalgo, primera vacunada a l’Estat, i Josefa Pérez, primera vacunada catalana, rivalitzen en un quiosc de paper on, malgrat tot, l’optimisme no amaga que n’hi ha que pensen treure suc partidista de qualsevol cosa.

Avui és el dia dels Innocents, i més enllà de les possibles bromes o, fins i tot, de la publicació de fake news l’únic dia de l’any en què són permeses, el cert és que els mateixos que critiquen l’ús partidista de la campanya de la vacunació són els mateixos que es converteixen en exemple pràctic d’utilitzar-la com a arma llancívola. Les protagonistes de les portades d’avui són del tot innocents, però, en alguns casos, les portades són ben malicioses. Potser les podria signar el cèlebre Herodes que recordem tal dia com avui.

LR 28 desembre

Comencem el repàs del quiosc amb La Razón, on la senyora Araceli és la protagonista innocent d’un titular no exempt de malícia: Araceli dona les gràcies a Déu... i no a Sánchez, una interpretació gens càndida del que li podria passar pel cap a la nonagenària senyora. A can Marhuenda els agrada disparar contra el govern espanyol i no dubten a utilitzar a la primera vacunada per fotre cullerada. Completen aquesta portada els titulars Els ministres es vacunaran contra la covid a partir de març i La majoria aprova el discurs del Rei i l’al·lusió a son pare.

EM 28 desembre

El Mundo també dispara amb bala a compte de la fotografia d’Araceli Hidalgo: El xou del govern espanyol entela la fita de la primera vacuna, i afegeix que L’Executiu posa en marxa un al·luvió de propaganda política per rendibilitzar la campanya.

ABC 28 desembe

Més suau és l’ABC en la seva portada d’avui, amb una declaració de la senyora Araceli: “Si el virus torna, que no sigui per mi”, i afegeix que Residències de tot Europa van començar ahir a vacunar gent gran i sanitaris en un operatiu sense precedents. La jornada es va viure entre l’esperança de vèncer la Covid i les advertències de les autoritats sanitàries de no abaixar la guàrdia.

EL PAIS 28 desembre

Finalment, El País també treu la senyora Hidalgo, que desitja: A veure si aconseguim que el virus marxi. El titular principal és Espanya encara amb la vacuna el principi de la fi de la pandèmia.

ARA 28 desembre

PERIODICO 28 desembre

EL PUNT AVUI 28 desembre page 0001

LV 28 desembre

Pel que fa als diaris catalans, a excepció de La Vanguardia, el protagonisme passa a la senyora Josefa Pérez, que apareix a l'Ara, amb Vacunació en marxa; a El Periódico, amb Rumb a la immunitat; i a El Punt Avui amb Punt d’inflexió. La Vanguardia tria la senyora Araceli per titular L’arribada de la vacuna augura el principi de la fi del virus.

 

Imatge principal: 'La matança dels innocents', de Guido Reni