Josefa Pérez, de 89 anys, primera catalana vacunada contra el coronavirus, nascuda a Ourense. La residència Feixa Llarga de l'Hospitalet ha estat el primer centre català en rebre les dosis de la vacuna anti-Covid de Pfizer i BioNTech aquest migdia. La segona persona en rebre la vacuna, ha estat la directora de la mateixa residència, Conxita Barbeta.

La vacuna ha arribat ultracongelada i en capses de "minipizzes" de 975 dosis i 23 quilos de gel sec. Cada vial conté cinc dosis. Una vegada obert, s'hauran de vacunar cinc persones. Quan les vacunes –que viatjaran a una temperatura de 80 graus sota zero– perdin la ultracongelació, s'hauran de conservar en caixes que mantenen la temperatura entre 2 i 8 graus positius. Aleshores es disposa de cinc dies per posar-la.

Les primeres dosis de la vacuna desenvolupada per la companyia Pfizer van arribar a Espanya aquest dissabte amb la intenció de repartir-se per les diferents regions. El camió que les transportava des de Bèlgica va arribar a dos quarts de vuit del matí al magatzem de Guadalajara. De fet, aquest matí, als voltants de les 9, s'ha vacunat Araceli, de 96 anys, i s'ha convertit en la primera persona en rebre una dosi de vacuna anti-Covid d'Espanya. A Catalunya, les primeres dosis han arribat al voltant de les 10 del matí, segons informava el Departament de Salut. 

La Unió Europea ha iniciat així la vacunació aquest diumenge 27 de desembre, en una estratègia coordinada i acordada entre els estats membres després de l'adquisició de manera conjunta de les vacunes contra el virus. Tot i que Hongria i Alemanya van saltar-se l'acord i van començar dissabte

Llistat de residències que rebran la vacuna diumenge 

A més de la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet, s'espera que aquestes altres vuit residències també rebin la vacuna anti-Covid.

  • Residència Nostra senyora de Ribera (Alt Pirineu i Aran - Pobla de Segur)
  • Residència Balàfia (Lleida - Balàfia)
  • Residència La Mercè (Tarragona)
  • Residència Creu de Palau (Girona)
  • Residència Natzaret (Terres de l'Ebre - Mora d'Ebre)
  • Residència assistida Fonts de Capellans (Catalunya Central - Manresa)
  • Residència Sabadell Gent Gran (Metropolitana Nord - Sabadell)
  • Residència Mil·lenari Ciutat Vella (Barcelona ciutat)

 

 

 

Imatge principal: captura de la Josefa Pérez, minuts abans de rebre la primera vacuna anti-Covid a Catalunya

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat