És comprensible que l'endemà del Clàssic el futbol sigui el protagonista absolut de les portades, però he de confessar que no m'agrada, que gairebé preferiria que parlessin de la covid (i això que fa un mes deia que si seguia veient la covid a les portades cada dia em posaria malalta de debò). Dit això, seguim amb el que ens ocupa: aquest diumenge a la tarda el Reial Madrid va guanyar el primer Clàssic post-Messi (1-2).

Portades de diferents colors (blanques o bé blaugranes) i titulars molt diversos; però un sol tema. El País diu: El Reial Madrid guanya el primer Clàssic després del retorn del públic. No és un gran titular, de fet passa desapercebut a la portada, però una imatge val més que mil paraules, i la fotografia és del porter del Barça, Marc-André ter Stegen, desesperat després de rebre un dels dos gols de la jornada. 

El diari també es fixa en la situació dels professionals de la salut un any i mig després de l'arribada del coronavirus: Les comunitats prescindeixen d'almenys 21.000 sanitaris. A més, recorda que aquest dilluns es trobaran el PSOE i Unidas Podemos per fer front a les darreres discrepàncies: "Els socis de govern es reuneixen avui per fer front a la crisi de coalició".

PAIS 25 octubre

El Mundo fa servir la mateixa tècnica: fotografia enorme del partit, però els grans titulars els reserva per a altres coses, com una enquesta on es vaticina el que ja és habitual: Pablo Casado guanyaria les eleccions. Casado manté la majoria i Sánchez s'estanca per Díaz. El diari madrileny dedica espai a la derogació de la reforma laboral que debat el govern espanyol: Els ministres del PSOE desautoritzen la reforma laboral de la vicepresidenta.

 

EM 25 octubre

L'ABC comparteix una fotografia del jugador del Reial Madrid, David Alaba, saltant en celebrar el seu gol: El Madrid s'imposa en el primer clàssic de la 'normalitat'". Aquest diumenge el Camp Nou va viure la seva major assistència des de l'inici de la pandèmia del coronavirus, amb 86.422 espectadors que van estar molt actius des del mateix escalfament entonant càntics a favor del conjunt blaugrana i posant pressió als blancs.

ABC 25 octubre

El titular esportiu de La Vanguardia destaca la victòria del Reial Madrid. Ara bé, els protagonistes de la fotografia són els espectadors que van poder tornar a omplir el Camp Nou. Des del migdia, els voltants del Camp Nou van tornar a viure un ambient de gran partit i els seguidors locals van fer cas a la crida del club i van omplir de color blaugrana amb les seves indumentàries els carrers dels voltants del camp del Barça.

A més, el diari alerta d'un nou element de discrepància entre el PSOE i Unidas Podemos al govern espanyol, després de la crisi oberta per la reforma laboral i la retirada de l'escó a un diputat de Podemos: La 'llei mordassa' amenaça d'obrir un altre front a la coalició del govern espanyol. La portada també destaca els plans del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions: La revolució d'Escrivá per als plans de pensions potencia els de les empreses.

LV 25 octubre

Per la seva banda, El Periódico explica que el treball a distància generalitzat arran de la pandèmia de la covid-19 no s'ha traduït en acords laborals: Nou de cada deu assalariats a Espanya no tenen pacte per teletreballar. La imatge és per a la derrota del Barça: Cruel derrota.

PERIODICO 25 octubre

El Punt Avui és dels pocs que no només porta una imatge del Barça, que hi és, però almenys es veu una mica més de color. A més del futbol, el diari català porta una entrevista al candidat socialista a l'alcaldia de Badalona, Rubén GuijarroPrioritzarem Badalona per sobre de tota la resta, diu un dels signants de la moció de censura contra Xavier Garcia Albiol. 

25DCAT 001 page 0001

Finalment, el diari Ara se centra en el transport públic i en l'anhelada T-Mobilitat, en fase de proves: La T-Mobilitat porta sis anys de retard i un sobrecost de 37 milions d'euros. Impotència, resumeix sobre la derrota del Barça davant del Madrid.

ARA 25 octube

No sé quant falta per al proper Clàssic, però amb una mica de sort m'enganxa en dia de festa. El que sí que és una bona notícia és el retorn de l'afició al Camp Nou, potser hi hauria d'anar un dia a treure el cap...

 

Foto principal: Pilotes de futbol en un terreny de joc / Unsplash - Travel Nomades