Unidas Podemos ha donat un cop sobre la taula i ha exigit una reunió d'urgència amb el seu soci de govern, el PSOE, per revisar "els compromisos de coalició". El motiu? Les ingerències de la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, en les competències de la seva homòloga i ministra de Treball, Yolanda Díaz. El PSOE ha acceptat trobar-se amb el seu soci. 

Les ingerències que denuncia la formació morada són justament en el treball de Díaz en la derogació de la reforma laboral, un dels projectes més preuats per Podemos. Segons fonts del partit que recull Europa Press, Calviño hauria intentat intervenir en la negociació amb els agents socials i els treballs per la derogació de la reforma laboral. 

És per aquest motiu que Unidas Podemos ha convocat una reunió d'urgència amb el PSOE, per "deixar clar" quins són els compromisos que es van adquirir quan es va formar el govern espanyol, en especial, la delimitació de competències entre les dues formacions. La formació morada no vol que es tornin a repetir ingerències en les respectives competències.

L'anunci l'ha fet la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, en les seves xarxes socials, on no ha especificat el motiu pel qual s'ha originat aquesta crisi entre els dos socis del govern espanyol. "Necessitem abordar la gestió i execució dels compromisos de coalició", s'ha limitat a dir. 

tuit ione belarra reunion urgente podemos psoe

Segons publica elDiario.es, la formació morada considera "gravíssim" que Calviño parli de no complir un acord pactat sobre la derogació de la reforma laboral. 

Altres demandes de Podem 

La derogació de la reforma laboral impulsada pel PP no és l'única exigència de Podemos al seu soci al govern espanyol. També reclamen derogar la llei de seguretat ciutadana, la qual també va ser una iniciativa dels populars. La formació taronja fa temps que insisteix al PSOE perquè tombi aquestes dues normatives heretades de l'administració del PP. 

Entre altres demandes Podemos ha reclamat als socialistes la pròrroga de l'escut social, la qual es tractarà en el pròxim Consell de Ministres, on també s'abordarà el projecte de la llei de l'Habitatge. Aquest darrer també és una de les pedres angulars de Podemos per a aquesta legislatura i els està costant gairebé un any de negociació amb el PSOE. La reforma del preu del lloguer es veuria inclosa en la nova normativa, que també ha aixecat polseguera entre els dos partits. 

 

Imatge principal: La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño,  la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz,  i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant una sessió al Congrés dels Diputats / Europa Press