Ha passat una setmana des que es va fer pública la sentència del judici al procés. Manifestacions multitudinàries pacífiques han mostrat el rebuig a les condemnes i d’altres, més contundents, reprimides violentament per la policia, han acabat amb centenars de ferits i desenes de detinguts. Avui, després d’un cap de setmana tranquil, sense aquelles imatges que tant han agradat a la premsa madrilenya per magnificar un falsa Catalunya en flames, les portades que trobem als quioscos posen tota la seva atenció als beneficis electorals (o no) que tindran els fets que estan passant a casa nostra un cop coneguda la sentència.

Amb la mirada posada en les eleccions del 10-N, la demoscòpia apunta que qui treu més profit del relat de violència desfermada que s’ha venut a Espanya és el PP de Pablo Casado, mentre que Pedro Sánchez no surt ben parat. La calculada convocatòria electoral davant la seva incapacitat de formar govern li pot sortir malament al líder del PSOE. “Sánchez cau per sota del 28-A a la setmana tràgica”, afirma La Razón, mentre que l’ABC assegura que “Casado retalla davant d’un Sánchez que ja acusa el caos separatista”.

Qui sembla que no se’n beneficia, gens, de tot plegat és Ciutadans. La formació d’Albert Rivera ha caigut, segons la demoscòpia, en picat. La tan repetida demanada d’aplicació del 155 ja no fa l’efecte esperat, ni que es faci al bell mig de la plaça de Sant Jaume, en camisa texana i samarreta reivindicativa. Una imatge que només ha comprat El Mundo per a la seva portada.

Però més enllà del PP, hi ha un altre que s’estaria fregant les mans, Santiago Abascal. Segons La Vanguardia i el Mundo, la ultradretana Vox ressuscitaria de les cendres gràcies als efectes de la postsentència del Tribunal Suprem. Res com els cops de porra i la repressió per excitar els seus.

ABC 21 octubre

LR 21 ocubre

LR 21 ocubre

El Mundo

LV 21 octubre

EL 21 octubre

El País

ARA 21 octubre