Compte enrere per la visita del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Barcelona. La de demà a mig matí no és una visita institucional qualsevol, aquest dilluns Sánchez ve a Catalunya per defensar els indults. Ho farà en un gran acte al Teatre del Liceu de Barcelona, que aplegarà 300 convidats de la societat civil catalana. El títol de l'esdeveniment: Retrobament, un projecte de futur per a tot Espanya. D'aquesta manera, tot indica que els indults podrien ser aprovats dimarts que ve pel Consell de Ministres. Per cert, l'independentisme ha plantat el president espanyol i no anirà a l'acte. 

I precisament aquest és el tema de les portades d'aquest diumenge; els indults. Una paraula que mai no ens havia despertat ni fred ni calor i que ara forma part del nostre vocabulari habitual.

El País d'aquest 20 de juny té els detalls dels nou indults que prepara el govern espanyol per als presos polítics: "La razón de los nueve indultos: Fomentar la convivencia en Catalunya". El diari explica que el text per argumentar l'indult de cada un dels presos independentistes constarà d'unes 30 pàgines.

La portada també dona espai a la llei de l'eutanàsia, que podria convertir Espanya en el cinquè país del món que regula aquesta mesura de mort digna. Precisament dimarts passat, l’estrella de la chanson francesa, Françoise Hardy, reclamava el seu dret a l’eutanàsia després del “malson” que diu viure des de fa anys arran d’un càncer de faringe terminal

pais 20 juny

El Mundo aprofita per criticar les jornades del Cercle d'Economia que s'han celebrat aquesta setmana passada a Barcelona. La crítica és cap al que el diari anomena "l'establishment català", el qual, segons assegura, va aprofitar les jornades econòmiques per fer un al·legat en favor dels indults i "un cant d'adhesió a la negociació bilateral que impulsa Pedro Sánchez amb l'independentisme". En la mateixa línia, el citat mitjà indica que "les elits catalanes repeteixen els mateixos errors de l'Estatut i el procés amb Sánchez".

EM 20 juny

El protagonista de l'edició d'aquest diumenge de l'ABC és el Partit Popular, bé, també hi ha una mica d'espai pel tema estrella dels indults. El diari dona el protagonisme a la flamant presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que aquest dissabte va prendre possessió del càrrec. L'ABC s'ha fixat en una picada d'ullet de la presidenta després de la polèmica pels indults, en el seu discurs Ayuso va dir: "Espanya i monarquia són inseparables". La polèmica va sorgir fa una setmana en la manifestació contra els indults que es va celebrar a Colón. Allà, la presidenta va dir: "Què farà el rei d'Espanya a partir d'ara? Firmarà els indults? El faran còmplice d'això?".

El diari també porta una entrevista al president del PP, Pablo Casado, on dona el següent titular: "Si jo fos empresari a Catalunya, voldria que es complís la llei". Ben bé la portada de l'ABC ja podria ser blava aquest diumenge, li queda més bé que el vermell. 

ABC 20 juny

Un retrat del rei Felip VI amb una mitja rialla, això és el que veurem si avui decidim comprar La Razón. "Un Rei per damunt dels polítics", titula el diari al mateix temps que explica que el 70% de la població espanyola valora positivament el monarca, que aquest dissabte va complir set anys com a Rei. I què diu La Razón sobre els indults? doncs que sis de cada deu d'aquestes persones monàrquiques "assumeixen que el Rei ha de firmar els indults".

LR 20 juny

La Vanguardia assegura que el Tribunal Suprem prepara "una doble via per deixar en llibertat els presos de l'1-O". De la mateixa manera, el rotatiu matisa que "la Fiscalia no preveu recórrer la llibertat dels líders independentistes un cop es publiqui el decret llei del govern espanyol".

LV 20 juny

Ja ha aparegut l'excepció que confirma la norma: a la portada d'El Periódico no hi ha ni rastre dels indults (tot i que a l'entrevista a Ximo Puig, president del País Valencià, es parla de la mesura de gràcia). "Hem d'anar cap a un estat federal encara que no l'anomenem així", explica el president valencià. 

PERIODICO 20 juny

A la portada de l'Ara es deixa de banda el tema dels indults. El diari demana "Que la ciutat no t'expulsi" i subratlla que "el 30% de barcelonins marxaria a viure fora de la capital", "que el 57% de barcelonins està exposat a nivells acústics excessius" i que "només hi ha 7,12m2 de verd hurbà per habitant".

ARA 20 juny

Finalment, El Punt Avui titula: "Indults: recta final" i explica que "s'haurien de rebaixar les penes fins a menys de dos anys per reactivar el Suprem". D'altra banda, el diari català posa l'accent en la ja habitual festa il·legal de cada cap de setmana al Born; un 'botellón' on els participants ballen sense respectar la distància de seguretat i sense dur la mascareta posada. 

20DCAT 001 page 0001

Demà sabrem com va la visita de Sánchez a Barcelona, però el que ja es pot assegurar és que s'endurà una bona escridassada quan entri al Liceu perquè les entitats independentistes ja s'estan organitzant. El Comitè de Defensa de la República (CDR) del Barcelonès han fet una crida a protestar contra l'acte del president espanyol. El col·lectiu ha criticat a les xarxes el "teatre" que Sánchez farà venent "sense escrúpols" la mesura de gràcia i per això ha organitzat una protesta dilluns al matí a la plaça de Catalunya.