La monarquia torna a ser avui la protagonista de les portades de les tres capçaleres de Madrid que ja es deuen imaginar. Ho és el dia que s’han començat a esbombar les declaracions davant el fiscal Bertossa d’aquells que es van encarregar d’amagar a Suïssa els prop de 100 milions de dòlars que el rei de l’Aràbia Saudita va regalar a Joan Carles I i que, ves per on, mai no va declarar a la Hisenda espanyola que ens passa factura a tots any rere any. Unes declaracions que ja són a disposició de la fiscalia del Tribunal Suprem que, sembla que ara sí, investiga l’emèrit per blanqueig de capitals i delicte fiscal.

Però de tot plegat, ni una trista línia a les portades de la dreta mediàtica. Felip VI i la seva família són portada per haver presidit el funeral per les víctimes de la Covid-19 que van organitzar aquest dilluns els bisbes espanyols a la madrilenya catedral de l’Almudena, un funeral que va tenir una absència, la del president espanyol Pedro Sánchez. Aquesta sonada absència serveix per carregar contra el líder socialista. “Sánchez s’esborra del funeral pels morts”, clama el més monàrquic de tots, l’ABC, que posa èmfasi en els crits al govern espanyol d’assassins com a contrarèplica als crits en favor de la República que ha hagut de sentir el rei Felip VI i senyora durant el seu tour post-covid-19 per les espanyes.

Aquest “menyspreu” de Sánchez a les víctimes també el destaquen El Mundo i La Razón, si bé s’ha de destacar que avui els de Maruhenda no fan la trampa dels companys de quiosc i mostren que sí que hi havia representació de l’executiu: una flamant vicepresidenta Carmen Calvo, acompanyada de les presidentes Meritxell Batet i Pilar Llop. El rotatius no donen treva al president espanyol, i s’abstenen de recordar que no es tractava d’un funeral d’Estat per les víctimes del coronavirus. Aquest tindrà lloc el 16 de juliol al Palau Reial. Es tractarà, però, d’una cerimònia laica en la qual Pedro Sánchez sí que hi tindrà un paper protagonista. 

abc

elmundo

larazon

I mentre a Madrid es preocupen per la plantada de Sánchez, els diaris editats a casa nostra posen el focus en el tema que ara més preocupa: confinament perimetral del Segrià. Els rotatius ens avisen que la situació empitjorarà en els propers dies, quan es dona per fet que hi haurà més contagis. La por de nous rebrots, la crida al personal sanitari per donar suport als col·legues del Segrià i com es preparen els hospitals són els missatges del dia. El coronavirus no dona treva.

elperiodico

lavanguardia

elpuntavui

ara