És estiu, fa calor i les portades també ho noten. El pla per estalviar energia del govern espanyol continua protagonitzant algunes portades dels diaris d'aquest dijous. Això sí, amb una mica de barreja entre Kansas i, tímidament, els tancs espanyols que no estan a l'altura per a ser enviats a Ucraïna. Així doncs, "La legislació laboral dificulta aplicar el pla d’estalvi d’energia" és el titular de La Vanguardia. La foto principal és una imatge de la celebració de la victòria a favor de l'avortament a Kansas. "El nivell acadèmic dels alumnes catalans cau en totes les competències" i "La Xina inicia les maniobres militars més grans davant de Taiwan" completen la primera pàgina. El Periódico publica a la portada una entrevista amb la ministra de Transports, que defensa que "A todos nos toca apretarnos el cinturón" i completa la primera pàgina amb un reportatge sobre l'autoria de la mort de Marilyn Monroe amb motiu del 70è aniversari de la seva mort.

la vanguardia portada 4 agost
el periodico portada 4 agost

El País també fa referència a la celebració d'un grup de dones per la protecció, a Kansas, del dret a l'avortament. El protagonisme, però, per al PP: "El PP jalea la resistencia al decreto de ahorro energético". El rotatiu recull que diversos dirigents populars acusen el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de dictador i totalitari. 

el pais portada 4 d'agost

El Punt Avui fa referència a la crisi del gel i és que diversos bars i restaurants podrien estar 'estalviant' gel perquè és difícil trobar-ne. D'aquesta manera, titula: "Sense gel", acompanyat del subtítol 'Augment de tots els aliments'. La foto principal és per al robatori de la senyera de Companys, que l'Ajuntament de Barcelona encara no ha restablert. També inclouen una notícia sobre el segon aniversari de l'explosió de Beirut, que dos anys després, continua encara sense una investigació. "L'empresariat reprèn el pols per l'ampliació de l'aeroport del Prat" és el titular principal d'Ara, acompanyat de la foto del final del polèmic viatge de Pelosi a Taiwan.

el punt avui portada 4 agost
ara portada 4 agost

A l'ABC, el titular principal és "Ucrania traslada su decepción a Robles por el pobre apoyo miliar", acompanyat per l'avenç per 'ressuscitar' òrgans d'un porc fins una hora després de la mort.

abc portada 4 agost

El Mundo i La Razón van una mica per lliure. Així, El Mundo fa referència al fet que Sánchez retira del País Basc agents antiterroristes: "Moncloa retira del País Vasco agentes antiterroristas del CNI". Per la seva banda, La Razón se centra en la Guàrdia Civil i titula "Guardia civil y policía alertan: el apagón traerá más inseguridad". La imatge, però, continua amb el pla energètic i la picabaralla entre la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i el govern de Sánchez: la imatge del Congrés amb la il·luminació apagada.

El mundo portada 4 agost
la razon portada 4 agost

 

Imatge principal: un termòmetre registrant temperatures altes (com les d'aquests dies) / Unsplash