Leo Messi ja és història passada al Futbol Club Barcelona. Des que dijous al vespre el club blaugrana informava oficialment que el futbolista argentí marxava, la presència d’aquest davanter a les portades dels diaris ha estat constant fins que aquest dilluns, 9 d’agost del 2021, viu el seu comiat i cloenda a l’espera que el colofó arribi en forma de confirmació de fitxatge pel PSG.

Val a dir que enguany el ‘culé-brot’ blaugrana ha estat breu i intens, a diferència d’altres estius on les notícies sobre fitxatges i comiats —Neymar, Cesc, el ‘Guaje’ Villa o el mateix Messi l’any passat— s’allargaven indefinidament durant els dies del mes més calorós de l’any. I a sobre per quedar en res a l’arribada del setembre.

A més, des d’un punt de vista dramàtic, el discurs final de Messi ens ha tocat la fibra. Un esportista plorant el dia del seu comiat ja és un fet comú, i fins i tot es va destacar la setmana passada que Valentino Rossi digués adeu a les motos de competició sense vessar ni una sola llagrimeta.

larazon

Tot plegat fa que avui les portades siguin monolítiques. Messi les protagonitza totes amb la imatge del moment ploranera, i com a molt si hi ha alguna diferència aquesta es troba en la intencionalitat del titular, com ara el que fa La Razón, que afirma que el més important de l’adeu del futbolista és ‘Messi, llàgrimes i encàrrecs per a Tebas i Laporta’. Aquest mitjà completa la seva portada amb una enquesta electoral andalusa, titulada ‘El nou PSOE andalús perd cinc escons en dos mesos’ i augura un futur govern autonòmic format per PP i Vox, i la pràctica desaparició de Ciutadans.

abc

A l’ABC, declaració de Messi amb missatge amb intenció crítica: ‘Vaig fer tot el possible per poder quedar-me, el Barça no ho sé”. Per completar la portada aquest diari apunta a un 'Tancament en fals de la crisi migratòria a Ceuta’.

elpais

Pel que fa a El País, el titular de Messi és “Em vaig abaixar el sou un 50%, ningú em va demanar res més”, per afegir que ‘Messi explica la seva sortida del Barcelona: “No sé si ho va fer el club, però jo tinc clar que vaig fer tot el possible per quedar-me”'. En segon terme, aquest diari informa que ‘L’era del procés dona pas a una etapa de pactes’.

emundo

A El Mundo el que apareix és una fotonotícia amb el títol ‘Messi, davant el “moment més difícil”’, mentre que el titular principal ens informa que ‘El govern espanyol dicta un ensenyament de gènere de les Matemàtiques’.

elpuntavui

elperiodicoaralavanguardia

Als diaris catalans continua la ploranera de Messi, amb els següents titulars: “He fet tot el possible per quedar-me” a El Punt Avui; “Això és el final” a ‘El Periódico’; “No me’n volia anar” a l’Ara i “Jo sí que vaig fer tot el possible per quedar-me” a La Vanguardia.

 

Imatge principal: Un aficionat del Barça acomiada Messi amb el retrat de la capçalera del llit / Montse Giralt