El moment ha arribat. Leo Messi ha dit adeu al Barça. Acompanyat de la família, els seus companys d'equip i centenars de mitjans d'arreu del món, l'argentí ha trencat a plorar en mig de la roda de premsa. Són una vintena d'anys al club i, com ell mateix ha explicat, acomiadar-se no ha estat fàcil.

Sota el silenci de tot l'Auditori 1889, el futbolista que ha canviat la història del club blaugrana s'ha mostrat visiblement emocionat. Només entrar a la sala, Messi no ha pogut contenir les llàgrimes. Fins i tot s'ha girat per evitar que les càmeres gravessin el seu rostre en un moment tan dur. Després, ha agafat aire per començar a parlar, però els plors l'han acompanyat durant tota la roda de premsa. 

"No em surt res, estic bloquejat, és molt difícil, són molts anys, tinc la meva vida aquí i no estic preparat. No sé si podré parlar. En aquests últims dies he estat pensant i donant voltes a què podria dir", ha avisat.  

Messi, previsor, ja duia un mocador a la mà. En acabar el discurs, ha rebut un gran ovació del públic, que s'ha posat dempeus. Aleshores, Messi s'ha tornat a ensorrar.

De fet, fonts pròximes al futbolista ja havien explicat que estava molt afectat per aquest comiat. Quan el seu pare, Jorge Messi, va comunicar al seu fill la situació, el davanter va entrar en estat de xoc.

L'argentí ha explicat que tant ell com la seva família estaven "convençuts" que seguirien al Barcelona, que ha considerat casa seva, i que no estava preparat per acomiadar-se així. "L'any passat, quan es va muntar l'embolic del burofax, estava preparat, sabia el que havia de dir. Però aquest any no. Estàvem convençuts que seguiríem aquí, a casa, era el que més volíem. Sempre vam sobreposar el nostre benestar, estar a casa nostra i gaudint d'aquesta vida a Barcelona, que és meravellosa", ha confessat.

"He fet tot el possible per quedar-me i no s'ha pogut. No tinc res més a dir, he fet molt per aquest club", ha conclòs.

Mar de llàgrimes a l'Auditori

Però Messi no ha estat l'únic que ha plorat en aquest comiat. A la seva família i als seus companys d'equip també els ha estat inevitable reprimir-se les llàgrimes.

Un adeu molt agredolç

Després d'un any en què havia estat més fora que dins del club, tots els indicis apuntaven que s'havia obrat el miracle, ja que Messi ja li havia comunicat als seus propers que havia decidit no moure's del Camp Nou. Dos anys més al Barça, Mundial del Qatar i final de carrera a Miami. Aquest era el full de ruta. Per això, conscient de la mala situació econòmica del Barça, Messi també havia acceptat una rebaixa salarial.

Amb el seu futur decidit, a falta només que ambdues parts aconseguissin superar el famós límit salarial imposat per LaLiga, Leo Messi se'n va anar a la Copa Amèrica, per engrandir la seva llegenda, i d'allà a Miami i a Eivissa, esperant la setmana del 2 d'agost per aterrar a Barcelona, firmar el seu nou contracte i jugar el Gamper, la prèvia perfecta per a l'inici de la nova temporada. Messi, de fet, no va dubtar a deixar-se veure en el seu desplaçament a Barcelona, mentre que el seu pare, Jorge Messi, també viatjava a la ciutat catalana per reunir-se amb Laporta per tractar, teòricament, els famosos i definitius serrells.

Tot va començar a trontollar amb una notícia del diari Marca que informava que les coses s'havien torçat. Els rumors es van disparar i passades les 19.30h del dijous el FC Barcelona va emetre el comunicat més glaçador que es recorda. Leo Messi vol seguir i el Barça que segueixi, però l'amor és impossible per un tema formal. El Barça no ha aconseguit que el contracte de Messi quadri amb la normativa de LaLiga, per la qual cosa la inscripció del jugador és impossible en el campionat.  Avui, finalment, entre llàgrimes, ha dit adeu.