Valentino Rossi, un dels pilots de Moto GP més importants de la història, ha anunciat la seva retirada. L'italià ha convocat una roda de premsa extraordinària en la qual ha anunciat els seus plans de futur. El d'Urbino ja havia comentat que després de l'estiu parlaria. Després de 7 títols en la categoria reina del motociclisme abandona les curses als seus 42 anys.

Rossi portava ja diverses temporades sense poder competir pels primers llocs, les recents temporades no han estat gens senzilles per al pilot italià que és un guanyador nat. El seu últim títol mundial ho va aconseguir en 2009 i la irrupció d'estrelles com Marc Márquez i Jorge Lorenzo en els últims dos lustres ha deixat una rivalitat d'època.

L'italià continuarà competint, ha comentat que ho farà amb cotxes tot i que encara no ha donat pistes sobre en quina categoria ho farà ni per a quin equip correrà. La idea de continuar com a pilot amb Moto GP a la seva pròpia escuderia ha estat descartada pel mateix Rossi.

Les declaracions de l'italià

Rossi ha parlat de manera concisa i directa sobre el seu futur en la roda de premsa: "Desafortunadament aquesta serà l'última temporada que disputi a la Moto GP, és difícil dir que la temporada que ve ja no estaré competint. La meva vida canviarà, però ha estat fantàstic, l'he gaudit molt, ha estat molt divertit, són gairebé 25 o 26 anys en el Mundial, ha estat fantàstic. He viscut moments inoblidables", ha comentat l'italià.

ha parlat sobre com va decidir prendre aquesta decisió: "És una decisió difícil, però en l'esport el que marca la diferència són els resultats, crec que aquest és el camí correcte. Tenia l'oportunitat de seguir al meu propi equip, això m'agradava, però està bé així. No em puc queixar sobre la meva carrera", ha dit el pilot.

Ha enviat un missatge als aficionats al motor: "Sempre ho vaig donar tot, durant molt temps. He intentat lliurar-me al màxim per mantenir-me en els primers llocs, ha estat una trajectòria molt llarga, molts van néixer i jo ja estava en la pista. Ha estat fantàstic, sempre he tingut el suport dels fans de tot el món, això m'enorgulleix i estic molt agraït", va matisar Rossi.

També ha parlat sobre el seu futur més proper relacionat amb el final d'aquesta mateixa temporada: "Aquest és el moment adequat, queda mitja temporada i intentaré anar més fort, donant el millor," ha comentat.

Rossi ha parlat com el seu llegat en la pista i fora d'ella: "A Itàlia moltes persones van començar a seguir les curses de motociclisme gràcies que jo participava, això és el més important que he aconseguit juntament amb els títols. Penso que entretinc moltes persones i la gent es gaudeix amb mi els diumenges. Aquesta és la raó la qual soc una llegenda, ara els resultats no són fantàstics, però els aficionats venen a veure'm i s'emocionen, això és el més important", va dir Il Dottore.

Una carrera inoblidable

Rossi va iniciar la seva carrera professional el 1996 en la categoria de 125 amb l'escuderia AGV Aprilla. En la seva segona temporada ja va aconseguir el títol i va passar a 250 on va repetir la gesta anterior, després d'una primera campanya genial en la qual va quedar segon en la general va guanyar el campionat mundial. Després d'això va passar a la categoria reina del motociclisme, la Moto GP de la mà de Honda.

Amb l'equip Honda va guanyar 3 títols en 4 temporades abans que el 2004 firmaria amb Yamaha. Seria a l'escuderia va guanyar 4 títols mundials en 7 temporades. El 2011 va marxar a Ducatti per dues temporades sense massa fortuna. El 2013 va tornar a Yamaha on ha continuat corrent fins ara.

 

Imatge principal. Valentino Rossi en roda de premsa / EFE