Si segueixes el Quioscos & Pantalles no et sorprendrà veure com el trio de la benzina aprofita la mínima oportunitat per a moure, promoure i remoure a Margarita Robles, la jutgessa que fa de ministra de Defensa d’Espanya. Robles és la darling del PSOE en el món mediàtic que va de la dreta a l’extrema dreta. La veuen com algú pactable, d'una esquerrositat nominal i descafeïnada, amb pedigrí per substituir Pedro Sánchez, a qui aquest ambient considera amic d’etarres, separatistes i comunistes —de la anti-Espanya, vaja. No el volen tocar ni amb un bastó. Robles, en canvi, no para de rebre festes. Perquè aquest món mediàtic no és tan destraler ni tan boscà com volen fer creure. No es tracta de destruir al PSOE sinó de que torni a ser el partit encapçalat per Felipe González i Alfonso Guerra i al que The New York Times va descriure el 1982 com a “joves nacionalistes”.

El Mundo i La Razón, fidels a aquest esperit —i també perquè l’activitat política es paralitza en Setmana Santa— aprofiten que la ministra s’ha vacunat per a posar la foto en portada. Canten com n’és exemplar i lloen que s’hagi posat l’AstraZeneca en prova de valor, gallardia i coratge, com s’escau en la jefa dels militars, que són, com tothom sap, la campana de Pàvlov de tot bon espanyol i espanyola tal com ho entenen aquests diaris, que saliven en veuen una gorra de plat. El País i l’ABC també dediquen les seves fotos a la vacunació, però tu mateix t’adonaràs que no hi té res a veure. El País aprofita la foto per donar una notícia. L’ABC hi posa una postal d’infermeres per il·lustrar una altra soflama contra el govern espanyol, que no ho fa bé, desobeeix l’OMS, acabarà amb tots nosaltres, etcètera.

El dos diaris fans de la ministra (avui l’ABC ens ha fallat) també aprofiten per estirar el xiclet de la sentència que anul·la la destitució de Diego Pérez de los Cobos al capdavant de la Guàrdia Civil de Madrid, cosa que deixa al ministre de l’Interior que signava la destitució com un drap brut. Fernando Grande-Marlaska està de pega, perquè aquests dies no passa gaire res, de manera que la possibilitat que protagonitzi portades fins dilluns de Pasqua és elevadíssima. Marlaska també és jutge, com Robles. Però és el jutge dolent del govern espanyol.

[Avui no surten els diaris impresos a Barcelona (tampoc els del País Valencià i les Illes, quina coincidència). En canvi demà no ho faran els de Madrid i resta d’Espanya. Per això avui no veus les portades impreses de Barcelona.]

EM

LR

ABC

EP