La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha estat la segona membre del govern espanyol a vacunar-se després del titular de Política Territorial, Miquel Iceta.

Robles ha rebut aquest dijous la vacuna contra el coronavirus a Madrid, i ha demanat que s'aprofiti la Setmana Santa per immunitzar les persones més grans de 80 anys. Ha agraït també la feina dels sanitaris encarregats de subministrar les dosis.

Robles ha explicat que dins de les Forces Armades ja s'han vacunat 40.000 dels seus membres. "És important també valorar que la vacuna és amb AstraZeneca. Crec que és un pas important. Tant de bo que es pugui agilitar i, sobretot, per a les persones de més de 80 anys; aprofitem aquesta Setmana Santa", ha apuntat.

Així mateix, la ministra de Defensa ha indicat que esperava que les cues circulessin "més ràpid" i que la gent no hagués d'"esperar gaire". Ha insistit que el fet que les persones es vacunin és "una cosa molt important" perquè és el "millor pas" per poder "reiniciar una vida amb normalitat".

Robles, nascuda l'any 1956, estava citada per vacunar-se aquest dijous a les 20.29 hores en el pla sanitari de la Comunitat de Madrid, que està administrant la primera dosi de la vacuna AstraZeneca a les persones d'entre 60 i 65 anys.

Miquel Iceta es va vacunar en canvi a Catalunya.

Només el 13,5% de la població a Espanya té algun antídot contra la covid-19, mentre que al 6,8% se li ha administrat la pauta vacunal completa.

Preocupa en algunes comunitats l'entrada de remeses d'AstraZeneca, que aquesta setmana ha estat d'un lot de tan sols 115.200 sèrums, atès que a mitjans d'abril o principis de maig s'hauria de començar a subministrar la segona dosi per a la immunitat.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) veu "inacceptablement lent" el ritme de vacunació contra la Covid-19 a Europa. En un comunicat, el departament europeu de l'OMS lamenta els "retards en el calendari" i insta les autoritats a mantenir fortes mesures sanitàries i de distància social per "compensar la baixa cobertura per les vacunes". 

"Siguem clars, hem d'accelerar el procés amb l'augment de la producció, la reducció de les barreres per administrar les vacunes i utilitzar cadascun dels vials que hi ha emmagatzemats. El risc d'una falsa seguretat per la vacunació entre les autoritats i la població és considerable", ha alertat aquest dimarts el director d'Europa de l'OMS, Hans Kluge.