Qui més qui menys ha patit aquests dies de ben a prop els efectes de l’òmicron. Ja sigui perquè ha donat positiu, perquè ha estat contacte estret, perquè ha estat contacte d’un contacte estret o simplement per què té por o està angoixat davant la possibilitat de poder contagiar-se d’aquesta nova variant de la covid-19. Doncs bé el quiosc d’avui en porta fins a tres dosis de tranquil·litat que, val a dir, comença a fer-nos falta. 

Les investigacions més recents sobre la variant òmicron confirmen allò que ja s’apuntava fa dies. Aquesta variant és de les més lleus que hem patit fins ara perquè no ataca els pulmons, provoca infeccions a la gola i el nas que són menys greus. Així ho destaca el diari Ara. També ens aporta una altra dosi de tranquil·litat, un dia més, El Periódico, que assegura que la sisena onada apunta a l’inici del final de la pandèmia i que l’òmicron serà la inflexió a una malaltia endèmica si no apareixen variants més greus.

Cau la letalitat

La tercera dosi la trobem a La Razón, que constata que la letalitat de la covid cau en picat amb l’òmicron. Hi ha una explosió de contagis, cert, però la mortalitat cau de l’1,7 a 1,4 en només un mes. Potser ens emportaríem una sorpresa repassant l’hemeroteca i comprovant la mortalitat provocada per la grip abans que la covid s’instal·lés a les nostres vides. Com apunta el doctor Antoni Trilla el coronavirus no desapareixerà, però aprendrem a conviure amb ell, normalitzarem la covid. El pic de la sisena onada està molt a prop, segons els experts del Biocomsc.

Nuclear, no gràcies

Enmig de tot plegat, hi ha rotatius que destaquen la negativa del govern espanyol a la proposta de la Comissió Europea de considerar energies verdes la nuclear i el gas. El País i l’ABC expliquen com Espanya juntament amb Alemanya i Àustria rebutgen la mesura, que té el suport de França.

I ja en clau espanyola, la primera enquesta de l’any d’El Mundo, un advertiment a Pablo Casado del preu que li està passant les esbroncades amb Isabel Díaz Ayuso. Perd pistonada en favor de Vox, però tranquil·litza els sues electors: la dreta sumaria majoria absoluta si es fessin ara eleccions al Congrés. I com ja és tradició, el rotatiu madrileny hi torna amb el català i la ja coneguda proposta del Pablo Casado, que no s'ha salvat d'agafar la covid en aquesta sisena onada, de crear una inspecció que controli l’ús del castellà a les escoles in situ, que revisi els llibres de text i que tingui capacitat de sancionar els centres que incompleixin l'obligatorietat imposada pel TSJC del 25% en castellà. 

ara

elperiodico cat

larazon

elpais

abc

elmundo

elpunt avui

lavanguardia cat

elperiodico espana

 

Imatge principal,  llum al final del túnel / Unplash