El tsunami provocat per la moció de censura (fracassada) a Múrcia no s’atura, com queda palès a les portades que trobem avui al quiosc. Com si es tractés del joc de l’oca, passem de Múrcia a Castella i Lleó amb un dels jugadors, Ciutadans, en perill de caure a la casella de la mort. La decisió d’una diputada de la formació taronja de deixar el partit obre la porta a què la moció de censura presentada pel PSOE a Castella i Lleó pugui arribar a prosperar, i això excita molt els diaris que s’editen a la capital del Reino, si més no a aquells que pateixen per la possibilitat que el PP perdi un dels seus feus.

El transfuguisme torna a fer de les seves, cosa que demostra que la nova política no s’ha deslliurat dels vicis de la vella política de què tant renegava. I així, són els representants de Ciutadans els protagonistes d’allò que tant rebutjaven. Abandonen el vaixell per evitar-se enfonsar-se amb ell, però lluny de marxar a casa s’entesten a mantenir la cadira. Com ha quedat demostrat a Múrcia amb el premi de les conselleries. I la culpa de qui és, doncs del PP. Així ho denuncia el flamant candidat de Ciutadans a Madrid, Edmundo Bal, que en una entrevista a El País afirma que “la jornada de portes obertes del PP a trànsfugues és indecent”.

Pendents del Govern

Anem doncs de moció en moció a les Espanyes, amb l’ull posat ara a Castella i Lleó, mentre a casa nostra la formació del Govern l’albira llunyana, com ho recull El Punt Avui i El Periódico, que acusa Junts d’utilitzar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per endarrerir la investidura de Pere Aragonès. Aquesta setmana en sortirem de dubtes.

I enmig de l’embolic polític, la pandèmia de la Covid, que lluny d’estar controlada amenaça Europa amb una quarta onada, mentre a Catalunya vivim el primer cap de setmana amb l’aixecament del confinament comarcal amb una incidència a l’alça. Una mobilitat que queda demostrada amb la fotografia d’una Diagonal a vessar a El Periódico, mentre que La Vanguardia s’estima més mostrar l’èxode que va viure ahir París, hores abans de l’entrada en vigor d’un nou confinament perimetral. Dues visions ben diferents d’un món que ahir va rebre un missatge ben clar de Boris Johnson (amb foto inclosa): que la vacuna d’AstraZeneca és segura.

Foto principal, el joc de l'oca / Pixabay