La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha enviat el dirigent del partit de la seva màxima confiança, Edmundo Bal, a les eleccions autonòmiques de Madrid, on tindrà com a repte superar el sostre de vidre del 5% dels vots. Si no ho aconsegueix, Cs s'acostarà irremeiablement a la seva fi. 

Ignacio Aguado, fins ara líder de Ciutadans de Madrid i vicepresident del govern regional fins al dimecres 10 de març, ha anunciat que renuncia a presentar-se a les primàries del seu partit per ser candidat, i que donarà suport a Edmundo Bal com a aspirant. I amb això sembla que es tanquen les especulacions, en un moment gravíssim de Cs. Aquest matí la cúpula de Cs veia bé que Malena Contestí, que es va incorporar a la formació d'Arrimadas procedent de Vox, concorregués a les primàries per encapçalar la llista.

"Fa vuit dies la senyora Ayuso va trencar l'acord de govern de manera unilateral, convocant eleccions en el pitjor moment possible per als madrilenys", ha declarat Aguado en una compareixença a la seu de Cs. "S'engega una campanya en la qual el meu partit anirà a donar-ho tot, i no tinc cap dubte que el millor candidat és el meu company Edmundo Bal", ha deixat anar.

Aguado ha estat qüestionat en els últims dies per sectors del seu partit, que també li han retret que volgués ser el possible candidat a les eleccions de l'abril a Madrid. Fins ahir mateix el fins ara vicepresident insistia en la seva intenció de presentar-se a les primàries per tornar a encapçalar la llista de la formació espanyolista. Avui ha girat el guió, si bé ha assegurat que la decisió havia estat seva.

Mentrestant, la presidenta autonòmica, Isabel Díaz Ayuso, ha aconseguit instal·lar plenament la idea que l'avançament electoral s'ha decidit per evitar la moció de censura del PSOE i Cs en contra seva, cosa que és molt versemblant. 

"M'encanten els reptes", ha assegurat Bal en el discurs en què ha anunciat que concorrerà a les primàries que se celebraran aquesta setmana per elegir el candidat.