Dues dones protagonitzen avui les portades dels diaris editats a Barcelona i Madrid, una d’elles per haver fet història (avui aquest qualificatiu sí que és ben merescut) i l’altra per ser protagonista d’un culebrot que va guanyant volada després de les eleccions a Castella  i Lleó. S’ha encetat un nou capítol de la batalla entre la direcció nacional del PP i la presidenta de Madrid amb acusacions d’espionatge després de la minitreva dels comicis del 13-F. La guerra bruta pel control de la direcció del PP està servida i sembla que tot s’hi val, tal com apunten les portades dels diaris editats a la capital del Reino.

No passa el mateix amb els diaris editats a casa nostra, on una exultant Carla Simón és la protagonista indiscutible de totes les portades per haver fet història en aconseguir l’Ós d’Or de la Berlinale amb la seva pel·lícula Alcarràs, un film d’una catalana i en català! Tot un reconeixement al cinema fet a casa nostra i fet en català, una llengua encara perseguida com demostren les recents resolucions judicials. Aquest premi ben segur que deu coure a més d’un a Madrid. Una es pregunta què hauria passat a les primeres pàgines dels diaris de Madrid si el premi hagués estat per a un espanyol, tampoc li haurien donat la foto més gran? La resposta ja la saben.

Terratrèmol al PP

I d’un film premiat, a un culebrot de segona: la guerra bruta que hi ha al PP pel control de la formació al partit a Madrid. La cosa va pujant de to a mesura que passen els dies, un cop superada la treva de les eleccions a Castella i Lleó. L’endemà de la victòria aigualida del PP, la presidenta Isabel Díaz-Ayuso va tornar a la càrrega i el terratrèmol ja ha esclatat. El Mundo va avançar la bomba i tots s’hi han sumat, tots excepte La Razón, que sembla viure avui en un altre món. Sembla que un càrrec municipal del PP va contractar detectius per investigar el presumpte tracte de favor del govern d’Ayuso al seu germà en la compra de mascaretes. Què millor que un cas de corrupció per debilitar la presidenta i rival de Casado, dirigent que fins ara s’havia salvat del que ha estat un càncer dins del PP. La cosa, com explica El País, ve de més lluny: la direcció del PP estava investigant aquests fets des de l’octubre i Ayuso va negar qualsevol irregularitat. La insistència de la presidenta a plantar batalla per dirigir el partit a Madrid hauria portat afins a Casado a fer planar l’ombra de la corrupció sobre Ayuso. Crida l'atenció l'ABC, que en un intent de demostrar que això també passa al PSOE, detalla que la Guàrdia Civil està investigant el marit de la directora general de la Guàrdia Civil per tracte de favor des de la Junta d'Andalusia. "No es lo mismo!", cantaria Alejandro Sanz. El cert és que la batalla interna dins del PP està servida en un moment en què els de Pablo Casado no passen, precisament, per un bon moment. Un nou capítol d’un culebrot que apunta que va per llarg. Aquest no tindrà premi a la Berlinale.

araelperiodico catlavanguardia catelpunt avui

elmundoelpaisabclarazonelperiodico espana