En realitat sí que te les esperaves, aquestes portades. Perquè el Rei ha fet el discurs de sempre —fora del pronunciament del 3 d’octubre del 2017, que va ser un xic diferent— i els diaris s’han d’afanyar a trobar-hi algun sentit nou. El Mundo s’indigna perquè els diputats i diputades sobiranistes s’han absentat, però el titular sona una mica impostat, fa soroll de llauna: ningú s’esperava altra cosa. La resta de diaris mosseguen l’esquer plantat pels reials redactors del discurs de Felip VI: “Espanya és de tots i per a tots”, etcètera.

Almenys cal agrair als diaris que no hagin fet servir les paraules de Felip VI per condicionar el contacte de dijous a Barcelona entre el president de la Generalitat i el president del govern espanyol, que precedirà a la reunió de la mesa de governs pactada per ERC i el PSOE. 

Entretant, a l’Espanya real —que no reial—, la vida continua, com recorda l’Ara: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obert un procediment contra el president Quim Torra per una altra pancarta en favor de presos i exiliats i ha fixat el judici als exmembres de la Mesa del Parlament i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya per al 23, 24 (Sant Jordi, que oportú) i 28 d'abril, i el Tribunal de Comptes apunta al Diplocat amb l’afany d’espoliar 35 milions d’euros al seus responsables. Aquesta és l’Espanya de tots i per a tots. No és bonic?


EP

EM

ABC

LR

LV

EPC

EPA

ARA