Quan encara està pendent de presentar el recurs per la condemna de 18 mesos d'inhabilitació per desobediència, el president de la Generalitat Quim Torra torna a ser investigat per aquest mateix delicte pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En aquest cas és per no haver retirat del balcó del Palau de la Generalitat la pancarta en favor dels presos polítics el 23 de setembre passat, tal com li va ser requerit pel propi TSJC.

L'origen de la investigació està en la denúncia presentada per Impulso Ciudadano contra el president Quim Torra per la pancarta en favor dels presoso polítics que lluia al Palau. El 23 de setembre passat la sala cinquena del contenciós administratiu del TSJC va donar 48 hores per retirar-la. No va ser fins el 27 de setembre que la van treure el cantautor i exdiputat Lluís Llach, l'actriu Sílvia Bel, el periodista i exdiputat Antoni Baños i la portaveu de Somescola, Teresa Casals.

El TSJC ha acordat designar com a instructor del procediment el magistrat Carlos Ramos.

El desembre passat el TSJC va condemnar a divuit mesos d'inhabilitació el president Quim Torra per un delicte de desobediència, condemna per la qual ha perdut la seva condició de diputat del Parlament en compliment d'una instrucció de la JEC i quan encara no hi ha sentència ferma, ja que el president encara no ha presentado recurs davant del Tribunal Suprem. El seu lletrat, Gonzalo Boye, té previst fer-ho al llarg d'aquesta setmana.