Penúltim dia festiu de Setmana Santa a Catalunya. I les portades encara s'estiren. "El Estado acelera la contratación y crea ya el 55% de los empleos". És el titular principal d'El Mundo. "Incertidumbre en el PSOE a 50 días del 28-M: 'Si nos va mal, en las generales estaremos sentenciados'"; "El PP puede recuperar la Comunidad Valenciana con Vox si Podemos pierde fuelle"; "La reforma que estudia Podemos prevé penas más duras que antes del 'sólo sí es sí'". La foto principal del diari és per a la família reial, que ha assistit a la passió de Chinchón, que celebra els seus 60 anys. 

el mundo portada 9 abril

Per altra banda, l'ABC és fa ressò de la problemàtica de l'habitatge a les grans ciutats i és que molta gent es veu obligada a compartir pis tot i tenir més de 35 anys. L'elevat preu dels lloguers i la precarietat laboral impedeixen als qui ho volen, viure sols. "Extraños compañeros de piso. El elevado precio de las casas empuja cada vez a más mayores de 35 años a buscar viviendas compartidas"; "El 'efecto Sumar' moviliza al electorado de centro-derecha para los comicios del 28-M".

abc portada 9 abril

La Razón opta per un titular polític relacionat amb les eleccions municipals del 28 de maig. "Las encuestas avisan a Moncloa de que Igesias tiene todavía apoyos"; "La Familia Real acude a la Pasión de Cristo en Chinchón que celebra su 60 aniversaio"; "China presiona a Taiwán con grandes maniobras militares"; "Israel moviliza a sus reservistas en medio de una escalada de violencia"; "España tiene un 5% del litio mundial, el nuevo oro blanco".

la razon portada 9 abril

"La India: el país más poblado del mundo pugna por su lugar en el mundo". El País centra la portada d'aquest diumenge en la república asiàtica i la titlla de "jove" i "innovadora", però al mateix temps, desigual. Destaca també que sobrepassa la Xina en habitants i obre la porta a un nou horitzó geopolític i econòmic. 

el pais portada 9 abril

Què diu la premsa catana?

"Europa busca agua en las lunas de Júpiter", destaca La Vanguardia. "Alarma en el sector del turismo por la fuga de trabajadores"; ""El silencio es demoledor. Testimonio de Anna, víctima de una violación múltiple cuando tenía 20 años".

la vanguardia portada 9 abril

Per la seva banda, El Periódico dedica la seva portada a la intel·ligència artificial. "Frenesí comercial por la inteligencia artificial". Constata que una estudiada estratègia de màrqueting ha accelerat el desplegament d'aquesta tecnologia. L'adopció precoç per part del públic reforça el poder en mans de Google, Microsoft, Meta i Amazon. 

el periodico 9 abril

El Punt Avui destaca que el 'bon temps' omple carrers i platges i hi dedica la foto. El titular principal a referència als anys foscos de Mercè Rodoreda. En aquest sentit, constata que apareixen noves aportacions a l'estudi de l'escriptora, que va morir fa 40 anys.

L'ARA centra la seva edició a fer una radiografia a l'Afganistan. La periodista Mónica Bernabé hi ha estat per intentar mostrar allò que els talibans no volen que Occident vegi. 

 

Imatge principal: un home descansa en una hamaca / Unsplash