No s'acabaran mai. Les llibretes de l'excomissari de la policia espanyola segueixen proporcionant titulars; no hi ha setmana en què el nom de José Manuel Villarejo no aparegui en un titular a la portada. L'excomissari és famós per les revelacions a les seves anotacions sobre trames corruptes relacionades amb el PP o la monarquia i per la seva relació amb l'anomenada policia patriòtica. Ara bé, sembla que investigar tot el que hi ha al voltant d'aquest personatge no és fàcil, ja que aquest dimarts, un cop més, la Junta de Portaveus del Congrés rebutjava, amb els vots del PSOE, PP, Vox i Cs, la creació d'una comissió d'investigació sobre les anomenades clavegueres de l'Estat. Podem, ERC, Bildu, ERC, Junts, PDeCAT, BNG i Compromís havien presentat la proposta per aclarir la relació de l'excomissari José Manuel Villarejo amb la policia, les mesures que ha pres el Ministeri de l'Interior sobre les presumptes irregularitats de Villarejo, investigar la possible existència d'una trama parapolicial al marge de la legislació i posar mesures per evitar "trames d'espionatge irregulars". Les trames que envolten aquest personatge semblen tretes d'una pel·lícula d'espies i confidents.

El País explica com "Villarejo va revelar a Cospedal el compte del rei emèrit a Suïssa". Segons el diari, el 2017 la dirigent del PP ja era conscient de les irregularitats propiciades pel monarca; en aquesta època encara faltaven dos anys perquè el fiscal suís iniciés una investigació al voltant de Joan Carles I. A la part inferior de la portada, el diari es fixa en la repressió xinesa: "La repressió xinesa ha empresonat un 12% de la població uigur".

Pais
El País

L'ABC opta per la polèmica entorn de la llengua a l'escola catalana: "El govern espanyol avala que el separatisme desterri el castellà de les aules". El rotatiu considera que la resposta del govern espanyol de "res a opinar" és un aval al pacte dels partits catalans. I al costat, fotografia de dos dels germans de les veïnes de Terrassa detinguts per participar en el seu assassinat al Pakistan: "El sinistre complot familiar per matar les germanes de Terrassa". Aquest dimarts, l'Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) va convocar una concentració en senyal de condol i rebuig per la mort de dues veïnes de la ciutat al Pakistan i i es va decretar dol oficial.

abc
ABC

El Mundo destina el primer titular a la polèmica entorn del tribut als agents implicats en la lluita contra ETA: "La Casa Reial ens va dir que faltava l'informe de Marlaska". El diari fa referència a unes informacions fetes públiques aquesta setmana que asseguren que el govern espanyol va impedir un acte d'homenatge als policies i guàrdies civils que han lluitat contra ETA. Com a segon tema: "El PSC pacta amb el separatisme esquivar la sentència de l'espanyol". Els grups parlamentaris de PSC-Units, ERC, Junts i En Comú Podem van registrar aquest dimarts a la tarda una proposició de llei com a resposta a la sentència del TSJC que imposa el 25% de castellà a l'escola. El pacte dels quatre grups passa perquè, d'acord amb la nova llei, el català sigui "llengua vehicular", i que el castellà —junt amb el català— sigui idioma "d'ús curricular". 

mundo
El Mundo

La Razón se centra en els moviments estratègics del Partit Popular: "Moreno tindrà el suport dels barons del PP més forts davant Vox". Al costat: "Els indults al 'procés', de nou sota la lupa del Tribunal Suprem". El TS ha canviat el seu criteri i ha decidit revisar la concessió dels indults als polítics independentistes catalans empresonats. La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa ha estimat els recursos que PP, Vox, Cs i altres van presentar contra la denegació inicial de revisar els indults. La decisió s'ha pres per tres vots a dos, amb dos vots particulars en contra, després que fa uns dies canviés la composició i la majoria a la secció. La interlocutòria no admet a tràmit el recurs interposat per l'entitat Pro Patrimonium Sijena y Jerusalén, rebutjat per unanimitat.

lr
La Razón

El Periódico aborda un tema de perfil judicial: "Els judicis ràpids es retarden fins a 10 mesos a Catalunya". I a sota: "PSC, ERC, Junts i comuns pacten i salven el consens del català". L'acord s'ha felicitat des de diferents sectors de tots els partits implicats i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, l'ha qualificat de "gran acord de país". "Per protegir la llengua catalana i garantir la cohesió social i la igualtat d'oportunitats tot esforç és poc i tot consens és imprescindible. El meu agraïment a la generositat i esforç de tothom", va indicar Aragonès a través de Twitter. La proposició de llei dels quatre partits estableix que el català és llengua vehicular i que el castellà és "d'ús curricular". Així mateix, diu que el castellà "és emprat en els termes que fixin els projectes lingüístics de cada centre".

periodico
El Periódico

La Vanguardia també destaca el pacte de PSC, ERC, JxCat i comuns entorn de la llengua: "Ampli acord polític sobre el català a l'escola". El text de la proposició de llei, sobre l'ús i l'aprenentatge de les llengües oficials a l'ensenyament no universitari estipula que "l'ús curricular i educatiu del català i del castellà han d'estar garantits i tenir una presència adequada en els currículums i projectes educatius". A més, concreta que "l'abast d'aquesta presència s'ha de determinar exclusivament en criteris pedagògics". I a sota de la portada espai per als presos polítics i la decisió del Tribunal Suprem d'estudiar si "declara il·legals els indults".

lv
La Vanguardia

L'Ara també amb la llengua: "Acord pel català a l'escola amb l'aval del 78,5% del Parlament". La nova llei substitueix la reforma de la norma de política lingüística, que els mateixos quatre grups van pactar el 24 de març. El mateix dia a la tarda Junts se'n va despenjar. Exactament dos mesos després, els quatre grups parlamentaris han tancat aquest segon acord. I a la part inferior de la portada: "Les vagues d'educació del març van tenir un seguiment real del 14,3% del professorat". El diari català també lamenta el tiroteig que hi ha hagut als Estats Units en una escola. La tragèdia, perpetrada per un menor d'edat, ha deixat diversos morts i ferits de gravetat.

ara
Ara

Finalment, El Punt Avui destina el titular principal al pacte per la llengua a les escoles: "Català vehicular, castellà curricular". A sota, fotografia de Pere Aragonès i Jordi Puigneró en el balanç del primer any de govern: "Un terç del programa, complet". President i vicepresident van comparèixer aquest dimarts al migdia per fer balanç del primer any de legislatura; un any marcat per les desavinences entre ERC i Junts, els dos partits que formen el Govern.

25DCAT 001 page 0001
El Punt Avui