Sandro Rosell es querellarà contra l'excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, després de l'entrevista al programa Preguntes Freqüents de TV3, dissabte passat, on aquest va admetre que l'expresident blaugrana va ser empresonat per evitar que el Barça, quan ell estava al capdavant, esdevingués una peça clau a favor de l'independentisme.

L'advocat de Rosell, Pau Molins, ha confirmat, a través de RAC1, que emprenen una querella: "Ho tenim claríssim, ja hem decidit amb el Sandro que posarem una querella. Quan surti d'aquest programa, trucaré a l'advocat de Villarejo per demanar-li explicacions".

"Gràcies a l'entrevista, tenim un fil"

Molins hi veu recorregut i ho ha explicat en termes judicials: "A mi, si em permeteu, la figura del penedit es valora en dret, existeix i gràcies a aquesta es poden judicialitzar conductes incorrectes i aquesta ho és. Aquest personatge pot ser sinistre? Sí, d'acord. Però al voltant d'aquest personatge hi ha proves objectives. El tema ja ha sortit d'abans per unes anotacions a la seva agenda on deia que es veia amb el secretari d'Estat Francisco Martínez, on es podia llegir 'asuntos Rosell en marcha'. Ara s'haurà de veure si hi ha àudios, però gràcies a l'entrevista del FAQS, tenim un fil. Trucaré a Villarejo ja que ell va parlar de la catarsi que està fent i assegura que està obert a tothom per parlar, Rosell no ho farà". L'advocat no ha negat que avui, per ell, "és un dia de satisfacció".

"No vull que la querella la porti el Suprem"

L'altra gran assenyalada per la defensa de Rosell és la magistrada Carmen Lamela: "No vull que la querella la porti el Tribunal Suprem perquè ella hi és dins. Lamentablement, hauré de començar amb el senyor Villarejo i a través de recollir el guant que s'ofereix en ajudar-nos, miraré què es pot fer. Però també recorda que Rosell no podia ingressar a la presó si la Fiscalia no ho demanava, perquè la llei no ho permet". Per això, de moment, descarta denunciar-la. El primer pas que demana Molins és "anar a una investigació judicial i verificar si és cert o no el que diu Villarejo".

Precisament, avui dilluns 23 de maig, fa cinc anys que la Guàrdia Civil detenia Sandro Rosell per presumpte blanqueig de capital després d'un escorcoll de més de dues hores. L'expresident blaugrana va passar gairebé dos anys de presó preventiva, va sortir el 2019, i a través d'un judici en què va quedar absolt. Dissabte va veure el programa en directe i va es sobtar del que va dir Villarejo, ho recordem: "Amb la mare pàtria o no, amb raó o sense ella, no me'n penedeixo. Si un se sent membre d'un país o una nació, se sent en el bé superior d'actuar. I sí, s'han fet operacions absolutament il·legals, és clar que sí. Amb Artur Mas, Xavier Trias i Sandro Rosell. Aquest perquè s'entenia que era un element vinculat a l'independentisme que s'havia de desestabilitzar. Es va parlar amb la jutgessa Lamela per executar-ho", declarava al FAQS.

"El van fotre a la presó a la prèvia del referèndum"

Molins considera que les declaracions d'ara de l'excomissari no li aporten res bo i hi dona veracitat: "Quin interès té Villarejo a aquestes altures de mentir? Hi ha proves que verifiquen que el relat no és fictici. Al·lucino que la justícia no actuï d'ofici, i no ho farà, però nosaltres farem tot el que sigui possible. Nosaltres, Sandro Rosell i el seu equip de defensa, no sabíem res de tot això. Ara estem veient que tot això pot ser un muntatge, és gravíssim i un escàndol sense precedents. Aquest senyor, Villarejo, li va muntar una causa expressament i el van fotre a la presó a la prèvia del referèndum. I ara diu que va parlar amb la magistrada Lamela i van pactar que el fotria a la presó per 'desestabilitzar els elements vinculats a l'independentisme'. I ja no entro en si Sandro Rosell és o no independentista. Es pot acceptar que un magistrat accepti aquest relat? És indecent".

En paral·lel, l'advocat i exconseller d'Interior, Miquel Sàmper, també ha posat de relleu el que considera que és la consolidació de les clavegueres de l'Estat: "Lamela ha estat ascendida al Tribunal Suprem. No pot passar a cap altre país que no sigui una cosa similar a una dictadura. Tenim un estat que té fissures per totes bandes", conclou.