El dol per la mort d’Alfredo Pérez Rubalcaba encara ocupa les portades dels diaris de Madrid i de Barcelona, que ressusciten vells protagonistes de la Transició. La imatge del dia és el Rei emèrit i un plorós Felipe González, icones d’un temps passat que han tornat per un dia a ocupar aquella primera pagina que en altres temps tenien assegurada dia sí dia també. El Congrés dels Diputats es va convertir, per unes hores, en un punt de retrobament d'amics i enemics, del passat i del present, de la política espanyola. Un parèntesi en la pugna electoral.

Sent diumenge, i en plena campanya electoral, un espera les tradicionals entrevistes als candidats i la sorpresa ve quan ens trobem a l’ABC el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijoo. El que per a molts havia de ser el substitut natural de Mariano Rajoy analitza la patacada de Pablo Casado a les eleccions generals i, sense apuntar clarament a un culpable dels mals resultats dels populars, es presenta com la veu moderada i sensata del partit. Feijoo, que no amagat les seves diferències amb les maneres de fer de Casado, vol esperar que conclogui el cicle electoral d’aquesta primavera per parlar seriosament de què passa i que pot passar al PP. L’ABC ja ha fet la seva aposta, i ho ha fet en plena campanya electoral, sense la cortesia d’esperar que passin el 26-M.

Pablo Casado, de la seva banda, té la seva entrevista El Mundo, i avisa a aquells que el volen fer fora que per endavant quatre anys de mandat. El president dels populars segueix sense entomar el mea culpa pels resultats de 28-A i assegura que la campanya del 28-M va ser un encert. Veure’m que passarà el diumenge 26 i si s’amplificarà la patacada d’ara fa unes setmanes, tal com ha recollit el CIS de Tezanos.

ABC

El Mundo

La Razon

El País

Més entrevistes als diaris, aquestes sí a candidats i en clau catalana. A El Periódico, el president d’ERC i candidat a les europees, Oriol Junqueras, i al senador electe Raül Romeva, que treu importància al fet que un català (Miquel Iceta) pugui presidir el Senat, i l’alcaldessa que aspira a repetir, Ada Colau, fa a l'Ara un si però no tant en parlar de la inseguretat a la ciutat.

I si esperaven un diumenge d’enquestes, s’hauran d’esperar. Només La Vanguardia en porta una: Maragall va per davant de Colau pels pels, i d’indecisos n’hi ha un munt.

El Periodico

Ara

La Vanguardia

El Punt Avui