Les portades d’avui es poden classificar com de dos tipus. Les que posen bé al govern de Pedro Sánchez i les que no. Diràs que això es pot fer cada dia. Segurament sí, però és que aquesta rutina queda molt marcada per un agreujant molt gros: hi ha diaris que no diuen res en primera pàgina de la (presumpta) decisió de Leo Messi de deixar el Barça l’any que ve.

Deixar el cas Messi fora de la portada és greu (barretada a l'Ara). No només parlem del millor jugador del món de fa més de deu anys, cosa ben establerta amb xifres i dades que pots consultar aquí i aquí. O de que un dels clubs esportius més influents del planeta —la directiva, que n’és la responsable— ha fracassat en la seva tasca principal: tenir cura del seu jugador franquícia, criat a la pròpia pedrera, especialment ara que ja ha començat la decadència lenta, però inexorable. La raó és simple: els diaris que avui no parlen d’aquest afer en portada s’han perdut una de les principals converses del dia, si no la principal.

Bé. Del que parlen la majoria de diaris és de les conclusions de la Comissió de Reconstrucció del Congrés i del pacte econòmic que el govern central i els agents econòmics van signar ahir. Al Congrés, el PP s'ha desmarcat de gairebé tot fora del que fa a equipaments sanitaris. A la Moncloa, la patronal CEOE ha signat el pacte econòmic, peeeeerò ha dit que no està d’acord amb apujar els impostos —cosa que fa pensar que aquest pacte és més aviat una forta abraçada cara a Brussel·les que alguna cosa seriosa.

És  difícil entendre l’entusiasme d’El País. El diari ignora el trencament per la derogació de la reforma laboral, encara per resoldre, com també els reclams d'allargar els ERTO fins a finals d'any o les diferències sobre la regulació del teletreball. La Vanguardia, més prudent —encara que  no parla de Messi—, li diu al govern espanyol que no ha sumat ningú fora de Ciutadans, un partit en estat de necessitat.

Naturalment, la dreta mediàtica brama perquè Pedro Sánchez augmentarà la pressió fiscal. No es podia saber.

ARA

LV

EPC

EPA

EP

EM

ABC

LR