El PSOE i Unidas Podemos van llançant el dau i mai acaba de sortir un cinc. Així va el parxís de Madrid: tothom té totes les fitxes a casa i la partida no acaba d’arrencar. Només serveix el cinc i és la xifra que no surt mai. A la Diputació de Barcelona, en canvi, els partits independentistes juguen al Risk i la partida està en aquell moment que decideixes quin país veí atacar i rumies quin dels altres jugadors t’anirà a favor o en contra per decidir la direcció de l’ofensiva. Si no has entès això últim, no hi ha problema: és exactament el que està passant, que és gairebé inintel·ligible. Avui ho sabrem tot.

La Vanguardia i El Periódico fan l’efecte que no saben què els passa del goig que els fa que comuns i socialistes (“Co&Co”, com en diu l’Ara amb un deix un pèl cursi) hagin pactat el cartipàs municipal de Barcelona i s’hagin fotografiat com una parella que s’acaba de casar o, en el cas del diari dels Moll, que anuncia l’arribada d’un fill, perquè alumbran —donen a llum.

El Punt Avui és l’únic que obre amb l’espionatge del ministeri d’Exteriors de Josep Borrell a les delegacions catalanes a l’exterior, cosa que li va de meravella per destacar que els dos socis barallats del Govern exhibeixen unitat, determinació i etcètera, perquè almenys van de tronc en aquesta qüestió. Fa gràcia com El Mundo ho aborda. Diu que el Govern ha engegat una “campanya de descrèdit” de Borrell. Si ho diuen ells, que en “campanyes de descrèdit” han fet tots els màsters i un doctorat…

EP

EM

LR

ARA

LV

EPC

EPA

ABC