El president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès i els consellers Alfred Bosch i Meritxell Budó s'han reunit aquest migdia al Parlament, coincidint amb la sessió plenària d'aquesta setmana, per decidir quina resposta dona l'executiu al fet que el ministre Josep Borrell hagi espiat les delegacions exteriors catalanes, tal com va ser destapat aquest dimecres per TV3

En acabar la trobada, l'executiu ha emès un comunicat on ha exigit la "dimissió" o "cessament" del ministre Borrell, i ha anunciat que "en les pròximes hores s’adreçarà als eurodiputats i a les cancelleries europees i internacionals una carta signada pel president i el conseller d’Acció Exterior exposant la preocupació i la denúncia d’aquest cas".

També s’ha acordat presentar al·legacions contra la petició de mesures cautelars que ha demanat el govern espanyol per tal d'aturar l’activitat de les delegacions de la Generalitat a Berlín, Ginebra i Londres. En el comunicat, el Govern també mostra el seu "suport absolut" als delegats afectats per l’espionatge de Borrell i qualifica la informació "d'escandalosa" i "impròpia d’un estat de dret democràtic". 

La reunió arriba després que aquest dimarts es conegués que el Ministeri d'Exteriors ha espiat durant mesos les delegacions del Govern català a l'exterior, especialment, les seus de Londres, Ginebra i Berlín. Concretament, es va encarregar a les ambaixades espanyoles del Regne Unit, Suïssa i Alemanya que seguissin de prop i fessin informes sobre les accions de les delegacions i del conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, per donar projecció al procés.

El conseller Bosch ja s'havia referit a aquest fet aquest dimecres al matí, durant la sessió de control al Govern, on ha acusat Borrell d'"escàndol democràtic" i d'utilitzar les "clavegueres" de l'Estat amb l'"objectiu de coartar l'acció exterior" de Catalunya i fer tancar delegacions.