Era qüestió de temps —perquè se’n morien de ganes. El trio de diaris de la dreta mediàtica madrilenya ha decidit aixecar la veda a Pedro Sánchez i tornar a fer-ne trofeu de caça. El president del govern espanyol tampoc ho posa difícil, certament. Fins ara, però, aquests diaris havien mantingut una actitud menys agressiva.

Avui ja no. En pic Sánchez ha superat el perímetre polític de la pandèmia i ha volgut bastir un altre relat amb els Nous Pactes de la Moncloa —tothom els veu com una quimera—, per guanyar pes i lideratge, se li han llançat a sobre sense compassió. El to i els temes de les portades d’avui són els mateixos que fa sis setmanes i més enllà. El lema Lo paramos unidos ha deixat de tenir sentit, potser perquè aquests diaris pensen que l’únic que en treia partit era Sánchez i la coalició “socialcomunista”, com ells mateixos en diuen, o perquè era una hàbil maniobra per mutualitzar el fracàs, com s’explica a l’editorial. S’ha acabat el carbó. Torna el safari.

Al president espanyol només li queda El País, que es despatxa amb un titular anodí, per bé que informatiu. Fa l’efecte que s’han quedat sense ganes de lluitar. Ells, que havien donat tanta bola als Nous Pactes de la Moncloa, els redueixen avui a un subtítol perdut. Sic transit gloria mundi.

(Els diaris de Barcelona no fan edició impresa avui)

EP

EM

ABC

LR