Després de la neu, el gel. No cal ser un expert per saber-ho, sinó que ho preguntin a aquells que estan acostumats a conviure amb la neu a l’hivern. Una altra cosa és quan no s’hi està acostumat, ni preparat. Filomena torna a ser, per tercer dia consecutiu, la protagonista de les portades que trobem avui dilluns al quiosc. Els estralls causats per la nevada van, però, més enllà de la cosa material, i com passa sempre quan un fenomen meteorològic supera les previsions, cal buscar culpables allà on sigui i alhora intentar treure'n profit polític.

El trident mediàtic de la dreta torna per segon dia consecutiu a carregar contra el govern de Pedro Sánchez per la seva resposta davant la històrica nevada, ara per rentar-se'n les mans i minimitzar els danys causats per la nevada negant-se a declarar Madrid zona catastròfica. El trident retreu a Sánchez que hagi trigat dos dies a sortir a la foto, una fotografia que porta El Mundo a portada ridiculitzant el president espanyol: “En 4x4 i sabates per fer front a Filomena”, destaca.

Casado també té foto

El líder de l’oposició espanyola també té foto a portada, en aquest cas a La Razón, i no, no és traient neu davant d'un centre de salut, sinó per erigir-se en el salvador de la pàtria. Un Pablo Casado somrient sota la neu retreu a Sánchez que hagi arribat tard, però assegura que li donarà tot el suport davant la situació d’emergència meteorològica. Aquí sí, ara, quan s’ha tractat de la Covid-19, ja és una altra cosa. Res de nou. Pablo Casado aprofita l'entrevista que li fa el diari de Marhuenda per desmarcar-se un cop més de Vox i recordar que els de Santiago Abascal sí que són trumpistes.

Eleccions i Covid-19

I mentre Filomena ocupa i preocupa els rotatius editats a Madrid, a Catalunya tenen l’ull posat en les eleccions del 14-F (si s’acaben fent aquest dia) i la pandèmia. La Vanguardia porta la segona entrega de la seva enquesta per posar èmfasi que el suport a la independència cau fins al 43% i El Periódico alerta de la màxima pressió que viuen les unitats de cures intensives a causa de la Covid-19. El Punt Avui posa en marxa el compte enrere per als comicis al Parlament, mentre que l'Ara analitza la situació davant la tornada a les aules en plena pandèmia.

 elmundo

larazonabcelpaislavanguardiaelperiodico.elpunt avuiara