El País publica aquest dimarts la segona entrega dels àudios en què les capitanes del Partit Popular, Esperanza Aguirre i Dolores de Cospedal, maniobren amb l’excomissari Villarejo per resoldre problemes amb la justícia de l’una mentre l’altra prova d’amagar el fangar de la caixa B del PP.  La corrupció del PP presidit per Mariano Rajoy no s’acaba mai. Un dia condemnen càrrecs i dirigents per una cosa i la setmana següent arrenca un nou judici contra altres càrrecs i dirigents per una altra o apareixen documents que comprometen nous i antics càrrecs i dirigents. El denominador comú de tot plegat són els diners, el bitllet que manté greixada la maquinària del partit, permet collar la gestió dels pressupostos públics i finançar l’ocupació de l’administració de l’Estat.

Fins aquí, però, res de nou. El País encara té una notícia. La resta de diaris obren portada amb afers d’allò més inversemblants. La Vanguardia amb el retorn del rei emèrit d’Espanya, que parlarà amb el rei vigent d’Espanya, el seu fill. Aquesta visita canviarà la teva vida. El Periódico, amb 200 famílies empipades perquè no tenen la plaça de P3 prop de casa seva. Problemes del Primer Món. L’ABC, que si s’obre la frontera a Ceuta i Melilla. Carai. No en volies sentir d’altra. El Mundo, amb entrevistes inintel·ligibles a dos manaies econòmics de la Unió Europea que anuncien que viuràs pitjor i que això és bo per tu. Genial. No podem esperar a veure-ho. La Razón es queixa que Pedro Sánchez fa cinc mesos que no ofereix cap roda de premsa. Justament la mena de conversa que aquest matí tens a la taula on esmorzes amb la família o al bar mentre fas un cafè abans d’entrar a la feina.

Entretant, hi ha una guerra a Ucraïna on l’exèrcit de Putin ha estat empès dins les fronteres de Rússia al front de Khàrkiv, segona ciutat del país. Almenys l’Ara se n’ocupa. Entretant, continua la repressió contra l’independentisme a Catalunya. En parla El Punt Avui. Entretant, la Unió Europea rebaixa una altra vegada les previsions de creixement de l’economia espanyola. Gairebé ni cas en cap portada. Entretant, del CatalanGate no se’n canta ni gall ni gallina, malgrat que diaris europeus dels que llegeixen els que tallen el bacallà —Financial Times, The Guardian, Süddeutsche Zeitung— parlen de la crisi de la democràcia a Espanya. Entretant, els diaris estan a la lluna de València.

El País
El País
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
Ara
Ara
El Mundo
El Mundo
ABC
ABC
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia