Mentre el calendari continua passant fulls en aquesta recta final d’agost que no només culminarà amb la finalització de les vacances per a la majoria de la ciutadania la setmana entrant sinó que, a més, marcarà la fi de l’ultimàtum dels talibans perquè les potències occidentals abandonin l’aeroport de Kabul i donin pas a un setembre on les milícies que ara manen a l’Afganistan tinguin camp lliure i sense testimonis per muntar una repressió de les que faran història, la notícia luctuosa que ocupa les portades dels diaris aquest dimecres, 25 d’agost del 2021, és la desaparició de Charlie Watts, el bateria dels Rolling Stones, mort dimarts a l’edat de 80 anys.

Músic global de dilatada trajectòria, discret i precís en l’execució, sempre a l’ombra dels expansius Mick Jagger i Keith Richards, Watts era, en certa manera, la imatge del seny i l’ordre que ordenava el caos i la rauxa dels seus companys. La seva pèrdua és una notícia d’abast mundial que, a més, reconcilia la cultura amb la informació d’abast general. La llàstima és que això sembla que només estigui en funció de parlar de la mort d’algú. En aquest cas, un músic que s’ha guanyat els apel·latius de llegendari i mític, quan més aviat es conformaria amb un més encertat històric.

LV 25 agosto

El diari La Vanguardia no dubta a oferir-li una part significativa de la portada, tot avisant que Els Stones perden Charlie Watts, en competició amb el titular superior: Els talibans prohibeixen als afganesos accedir a l’aeroport.

PAIS 25 agosto

larazon

També El País en parla a bastament, encara que el titular principal sigui per informar que El lliurament dels menors de Ceuta es va saltar tots els tràmits. Amb fotografia en plena execució musical, aquest diari informa que Mor Charlie Watts, el ritme dels Stones, mentre que La Razón li dedica com a epitafi la frase El discret arquitecte del so dels Rolling Stones, malgrat que el títol principal és Els talibans bloquegen la fugida dels afganesos.

ARA 25 agostoAVUI 25 agosto page 0001

A l’Ara, el titular principal és Biden manté el calendari pactat amb els talibans, però els baixos són per al següent titular: Adeu al ritme dels Rolling Stones, mentre que a El Punt Avui s’informa que Mor als 80 anys Charlie Watts, bateria dels Rolling Stones. Amb tot, el titular principal és per avisar que Cau el toc de queda.

PERIODICO 25 agosgto

MUNDO 25 agosto

Sorprenentment, El Periódico, que sempre ha tingut una fibra per l’espectacle molt accentuada, envia Watts al sobreàtic, convertint-se en la silueta de la P de la capçalera amb el text Mor Charlie Watts, bateria dels Rolling Stones i llegenda del rock, mentre que els titulars principals són El mar de la desídia i Els EUA mantenen la sortida d’Afganistan per al 31. Mateixa circumstància concorre a la portada de El Mundo, que explica que Mor Charlie Watts, el bateria que va marcar el ritme als Rolling, malgrat que el titular principal és per explicar que Els talibans prohibeixen sortir del país i deixen Biden sense marge.

ABC 25 agosto

Finalment, l’ABC és l’únic diari d’aquest resum que no parla del bateria dels Stones a la seva primera plana, que ofereix el títol La jutge tomba les devolucions de menors de Marlaska i ofereix una gran fotografia aèria de l’aeroport de Kabul amb el següent peu: Els talibans no donen pròrroga a Occident: el 31, fora de Kabul.

 

Imatge principal: Una bateria calla per un moment / Pixabay