Dormir és difícil aquests dies. Calor, xafogor i més calor. S'ha provat de tot per intentar dormir més fresc. Amorrar-se a un ventilador, abraçar una tovallola mullada o fins i tot posar els llençols al congelador. Qualsevol opció és bona per intentar rebaixar la temperatura. Ara bé, la calorada d'aquests dies planteja reptes considerables en aquest sentit, sobretot, aquesta nit. Des de dimecres, Catalunya es troba immersa en una onada de calor, amb màximes que fins ara han superat els 42 graus en alguns punts del país –Catalunya Central, valls del Prepirineu, punts del prelitoral i Ponent–. Així, després d'intentar conviure tres jornades amb aquesta calorada, aquest dissabte s'ha arribat al pic.

I això no podria passar per alt en unes portades un mes d'agost. Unes portades que recullen la calor d'aquests dies i les dificultats de la gent per fer-hi front. El Punt Avui posa el focus en la recollida i tractament d'escombraries: "Impuls al reciclatge". Però no deixa de banda l'onada de calor i destaca les elevades temperatures de la jornada: "L'onada de calor arriba al pic amb 43ºC".

El Periódico també destaca com han pujat els termòmetres, tot i que també destaca les aventures amoroses d'estiu: "La tornada de l'amor d'estiu". A més, també hi ha un espai per a la Festa Major de Gràcia que tot just ha començat aquest cap de setmana. "Gràcia obre el teló en mig d'una calor asfixiant". 

el punt avui 15 08

el periodico 15 08

La presència d'Afganistan

La situació a l'Afganistan també és present en algunes de les portades de la premsa espanyola. L'ABC destaca l'avenç de les milícies talibans cap a la capital: "El terror talibán estrecha el cerco sobre Kabul". A més, el diari també publica una enquesta sobre Eleonor: "Dos de cada tres españoles quieren que la Princesa Leonor tenga formación militar".

La Razón també ressalta en portada l'Afganistan després de la retirada de l'exèrcit dels Estats Units i com, a poc a poc, els talibans tenen la capital més a prop. "Afganistán se convierte en el segundo Vietnam para los americanos". A més, publica una enquesta sobre la viabilitat del govern espanyol que comparteixen el PSOE i Unides Podem: "Los españoles no ven futuro a la coalición por las tensiones internas".

abc 15 08

la razon 15 08

el pais 15 08

El País també ressalta el desplegament dels talibans pel país: "El desastre talibán a las puertas de Kabul".

Un terratrèmol a Haití

Haití ha viscut una altra jornada tràgica. A les 8 del matí, hora local, el país s'ha despertat amb una forta sacsejada. Un terratrèmol de magnitud de 7,2 ha deixat més de 300 morts al país. Un fet que recollien també algunes portades. "Un fuerte terremoto sacude Haití y causa al menos 227 muertos", destaca també El País.

El diari Ara també destaca el terratrèmol. "Nou drama a Haití per un terratrèmol mortífer". Es pregunta també pel futur del Barça després d'haver acomiadat Leo Messi, que ha fitxat pel Paris Saint-Germain: "Quin Barça sense Messi?".

ara 15 08

Les discrepàncies del PSOE i Unidas Podemos

La Vanguardia, en canvi, destaca les discrepàncies entre el PSOE i Unides Podem sobre el retorn de nens i adolescents que havien travessat la frontera espanyola: "Xoc entre els socis del Govern central per la repatriació de menors". També analitza la línia política d'ERC, que veu coincident amb la de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol: "La convergència de Pujol amb ERC". A la portada, també hi ha espai pel terratrèmol d'Haití.

la vanguardia 15 08

Finalment, El Mundo publica una entrevista a la portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, amb el titular: "Teresa Ribera debe ser cesada por incapaz y negligente. Ni siquiera tiene empatía". El rotatiu també recull l'esbroncada que va patir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant el pregó de la Festa Major de Gràcia. 
 

 

 

Imatge principal: un nen en un ribell d'aigua intenta sobreviure a la calor / Unsplash