Vox té previst registrar aquest dilluns la moció de censura a Pedro Sánchez, una iniciativa anunciada el 9 de desembre i que ha estat incapaç de tancar fins ara, després de buscar en va el suport del PP i de suar tinta per trobar un candidat per encapçalar-la. Com a aperitiu a aquest artefacte polític que segons la majoria d'analistes no farà altra cosa que afavorir l’ara president del govern espanyol, El Mundo ens presenta avui el flamant candidat, l’economista exdiputat del PCE de 89 anys, Ramón Tamames, entrevistat al costat de Fernando Sánchez Dragó, impulsor de la seva candidatura. El veterà polític, situat ara als antípodes del que va defensar en els seus moments de lluita política, deixa al líder de Vox com un sant baró que l’ha donat llibertat absoluta en el seu discurs en defensa de la moció. Però encara més, assegura sense embuts que Vox “no és un partit d’ultradreta. De fatxa res, de racistes encara menys” i sentencia “potser podríem dir-los nacionalistes espanyols”.  On deu haver estat aquest home en els últims anys? En un altre món, ben segur.

L'optimisme del PP de cara al 28-M

I mentre els "nacionalistes espanyols" de Vox es preparen per a aquesta moció, al Partit Popular es freguen les mans fent travesses sobre els resultats a les eleccions municipals i autonòmiques si llegim La Razón i l’ABC.  Tot seran flors i violes, si es compleixen els càlculs electorals de la direcció del partit, que és molt optimista segons el diari de Marhuenda. Els de Nuñez Feijóo esperen treure mig milió de vots al PSOE així com absorbir els vots de Ciutadans. Això els ha de permetre recuperar ciutats com ara València, Sevilla i Saragossa. Aspiren, diu l’ABC, a publicar les onze capitals en les quals ja governa. Quant als governs autònoms, donen per fet que tindran majoria absoluta a Madrid i Múrcia i es faran amb La Rioja i Balears. Un festival que els donarà un avantatge clau de cara a les eleccions generals, asseguren. Res com encarar la cursa electoral amb optimisme.

Arriba el Mobile World Congress

La premsa editada a Barcelona té la mirada posada, però en altres qüestions que des de Madrid es consideren menors, com és el Mobile World Congress, la fira internacional de telefonia que Díaz Ayuso va intentar portar cap sense èxit cap a Madrid. La intel·ligència artificial (IA) serà la protagonista del certamen que aplegarà més de 80.000 persones a Barcelona, segons explica El Periódico, com certifica l’Ara que interpel·la el lector amb la pregunta “Et pot substituir (la intel·ligència artificial)?. Que li preguntin al Chat GPT sobre Vox. Respondrà com Ramón Tamames?

portada El Mundo
El Mundo
la razon
La Razón
abc
ABC
el periodico
El Periódico
Ara
Ara
La Vanguardia
La Vanguardia
el punt avui
El Punt Avui
El País
El País