L’actualitat informativa continua marcada per l’esfera internacional. Un cop assumida la victòria talibana a l’Afganistan, la qüestió és ara l’agilització de la fugida de Kabul un cop s’ha fixat un ultimàtum abans no comenci l’ocupació de l’aeroport internacional per part dels milicians el 31 d’agost. L’operatiu d’evacuació va lent i Occident vol allargar la data límit. Queden pocs dies per veure què passarà. A casa nostra, el no del TSJC a recuperar el toc de queda a les grans ciutats catalanes és l’altre vessant de la informació que podem trobar als quioscos.

PERIODICO 24 agosto

EL PUNT AVUI 24 agosto page 0001

Afganistan o toc de queda? Cada mitjà fa la seva tria, i el primer que tria amb decisió és El Periódico, que aquest dimarts, 24 d’agost del 2021, relega la informació sobre l’Afganistan a la franja inferior: Espanya acollirà de forma temporal 4.000 afganesos i se centra en el cobrefoc: Nou revés al toc de queda. A més, ofereix a tota portada el tema Jo vaig veure pintar Antonio López, que explica com el pintor s’ha passat dos mesos seguits pintant la Puerta del Sol de Madrid. També ho té clar El Punt Avui, amb títol menor per a l’Afganistan: Els talibans llancen un ultimàtum als Estats Units i gran titular per a El TSJC també tomba el nou toc de queda.

ARA 24 agostoVANGUARDIA 24 agost

L’opció afganesa guanya pes a als altres dos diaris editats a Catalunya i en tots els madrilenys. A l’‘Ara’ informen que ‘Els talibans llancen un ultimàtum per a l’evacuació de Kabul’ i, més petit, ‘El TSJC torna a tombar la proposta per ampliar el toc de queda’, mentre que a ‘La Vanguardia’ el titular principal és per a ‘Ultimàtum dels talibans per a la sortida de les tropes estrangeres’ i en un lateral, 'El TSJC desestima una altra vegada l'intent d'ampliar el toc de queda'.

ABC 24 agosto

Pel que fa a la premsa espanyola, l’‘ABC’ ofereix una portada a cara o creu amb el titular ‘Qüestió de vida o mort’ i amb fotografia de l’aeroport de Kabul a dalt (‘Angoixa a Kabul’) i de Torrejón de Ardoz a baix ('Esperança a Torrejón').

PAIS 24 agosto

razon

A El País, el titular explica que Els talibans rebutgen donar més termini per a la retirada de Kabul, i afegeix que La milícia avisa els EUA que endarrerir la sortida més enllà del 31 tindrà resposta, mentre que a La Razón s’explica que Els talibans exigeixen que els EUA marxin el 31 d’agost.

MUNDO 24 agost

Menció a banda mereix El Mundo, que té com a títol principal Espanya afronta una allau de peticions d'asil d'afganesos i també ens explica que El TSJC acusa el Govern d’utilitzar el toc de queda com a mesura d’“ordre públic”. El que crida l’atenció és la imatge, que no és de refugiats ni de talibans, sinó d’un esquadró de resistents sota el titular 20.000 fills de la vall del Panshir contra 80.000 taliban. Sempre ens quedarà l'èpica?

 

Imatge superior: Dos nens miren un avió a l'aeroport de Kabul / Efe