Quan falten dies per al debat d’investidura al Congrés dels Diputats, amb el fiasco de Múrcia i amb la possibilitat que es repeteixi a Madrid, el diari de Marhuenda editorialitza a tota portada sobre l’actual situació política. “La política kamikaze”, sentencia el rotatiu. Hi rep gairebé tothom, però especialment Albert Rivera i Santiago Abascal, els nois dolents que mantenen bloquejats els governs de Múrcia i Madrid. 

Hi rep el líder Ciutadans, que està missing i només sabem què en pensa a través tuits, a qui retreu que vulgui el suport de Vox però sense que hi hagi la foto (com va passar a la plaça Colón). També rep el líder de l’extrema dreta de Vox, pel victimisme de què fa gala, impedint acords i aplanant les opcions del PSOE. Qui se salva de tot aquest embolic dels pactes és el PP de Pablo Casado, tot un exemple de "correcció política", segons La Razón. I com no podia ser d’altra manera, no se’n salva de rebre Pedro Sánchez, aquest per mantenir bloquejades les institucions.

LA RAZON 9juliol

A la resta de rotatius de Madrid els preocupa més les negociacions del PSOE i Podemos amb la mirada posada a la reunió que han de mantenir avui Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, i també, ves per on, a La Vanguardia, l’únic rotatiu editat a Barcelona que no obre portada amb la crisi no resolta entre JxCat i ERC per la Diputació de Barcelona.

EL PAIS 9 juliol

LV 9 Juilol

LV 9 juliol

EP 9 juliol

ARA 9 juliol

 

I qui pot estar encantada és la portaveu nacional de Ciutadans, que encara treu suc de l’Orgull. Inés Arrimadas repeteix per segon dia consecutiu a l’ABC, aquest cop de vermell, per continuar carregant contra el ministre Grande-Marlaska i fer-se la víctima per l’escarni que assegura que va patir el diumenge. Un escarni que no va existir segons l’informe policial sobre els fets que publica El País, i que assegura que no hi va haver cap acte de violència física contra els manifestants de Ciutadans ni els van llençar cap objecte perillós. Això sí, no van seguir les instruccions de la policia. Tot per una foto. La foto que sí que volen els de Ciutadans.

ABC 9 juliol