Un informe policial de la Prefectura Superior de Policia de Madrid, que s'ha l'elaborat com a conseqüència dels incidents amb els membres de Ciutadans el dia de la manifestació de l'Orgull a Madrid, contradiu la versió dels fets de la formació unionista. Segons fonts policials que han tingut accés a l'informe i que han estat consultades per El País, el document no detalla cap agressió física i només deixa constància dels insults i el llançament d'aigua.

Aquest dissabte es va celebrar la manifestació de l'Orgull a Madrid on, entre els milers de persones, hi havia representants de CIutadans, com la número dos del partit, Inés Arrimadas, que va ser increpada pels assistents i va haver d'abandonar la manifestació escortada per la policia. 

"Avui ha estat un dia de vergonya, avui ha estat un dia d'infàmia. Ens han intentat agredir, ens han llançat ampolles, ens han llançat llaunes, gels, gots, de tot, perquè hi ha uns intolerants que s'assemblen molt als feixistes de tota la vida que ens han volgut expulsar de l'Orgull", va assegurar Arrimadas sobre els incidents.

Ara, l'informe policial desmenteix la violència física i el llançament d'objectes perillosos i afegeix que "Ciutadans no va seguir en cap moment les instruccions policials i tampoc els consells" i que "en tot moment van estar acompanyats per agents de paisà".

La policia espanyola va decidir realitzar aquest informe després que dirigents de la formació espanyolista critiquessin l'actuació de la policia en el moment dels fets. La tinent d'alcalde de Madrid, Begoña Villacís, ha acusat la policia espanyola de "tardar molt en arribar" i actuar "de manera molt ineficient quan podia haver passat qualsevol cosa".