Popurri a les portades d'aquest diumenge. Entrevista de pes a La Vanguardia del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que destaca que "incorporar a Junts y ERC a la gobernabilidad fortalece la democracia". Destaca que "el silencio de Feijóo sobre la operación Catalunya indica que, de governar el PP, volverían a hacerlo". Destaca també el rotatiu que "Hay una 'fachosfera' que polariza e insulta para desmovilizar al electorado i derrotar al Gobierno". La Vanguardia també remarca l'adeu de Xavi com a entrenador del Barça a final de temporada. "Xavi tira la toalla", després de la dura derrota contra el Vila-real a casa. 

portada la vanguardia 28 gener
 

El País destaca que "El turismo español toca la cima y busca cómo no morir de éxito", centrat bàsicament en preguntes i respostes sobre el model de turisme i com intentar mantenir-lo. Espai també per a "Las contradicciones del mundo del cine ante su gran tabú" i "El Senado se convierte en el nuevo campo de batalla". El rotatiu no perd de vista el conflicte entre Israel i Hamàs, quan estan a punt de complir-se ja els 4 mesos. "Los reservistas, el flanco más vulnerable del ejército israelí".

elpais.750

Per altra banda, El Mundo dona pes a les eleccions de Galícia amb una entrevista al líder del PP gallec, Alfonso Rueda. "Con el PP fuerte en Galicia el nacionalismo está topado". L'entrevista va acompanyada amb una foto de Rueda quan surt a córrer. Espai també per a una entrevista al CEO de Mango, Toni Ruiz, que destaca que des de la covid, el mercat xinès no és prioritari. "Nos centramos en mercados críticos". 

elmundo.750

L'ABC, al seu torn, constata que els CDR que seran amnistiats "reconeixen la gravetat dels seus fets". "Los CDR que serán amnistiados:Si me pillan me van a meter terrorismo y banda organizada". La notícia de portada va acompanyada d'unes fotografies. Espai també per a la reelecció del líder de Vox com a president del partit, Santiago Abascal sense oposició. Milei i Meloni, destaca el diari, ja l'haurien congratulat. 

abc.750

La Razón destaca que "Sánchez y Díaz: un 'amor' político que se enfría". El diari insisteix que la coalició s'enreda al foc que s'acumula sense que pugui governar. "Las políticas de Díaz estan condenadas al fracaso porque no cuentan con apoyos parlamentarios para ser aprovados".

larazon.750

El Periódico se centra en la difícil situació de sequera. "Las asignaturas pendientes en la gestión del agua". En aquest sentit, el diari fa un dossier sobre la crisi de l'aigua a Catalunya. 

portada el periodico 28 gener

El Punt Avui destaca en portada "la febre de l'or verd" i "la descarbonització de l'economia dibuixa un nou mapa geopolític al voltant dels minerals crítics. Europa no vol quedar-ne al marge i demana que s'obrin mines". També destaca l'adeu de Xavi al Barça. 

portada el punt avui 28 gener

L'Ara també destaca en portada que "Xavi plega". "Després del 3 a 5 contra el Vila-real, el tècnic del Barça anuncia que deixa el club el 30 de juny per "destensar la situació i alliberar els jugadors". El diari entrevista també a Sergi Sabrià, viceconseller d'estratègia i comunicació. 

portada ara 28 gener