Després de la derrota contra el Vila-real i de ja pràcticament dir adeu a la Lliga, Xavi Hernández ha anunciat que deixarà de ser l'entrenador del Barça a final de temporada. Una decisió que ha arribat després que s'estigui en una situació límit a nivell esportiu i de perdre diversos títols en les últimes setmanes.

Xavi Hernández anuncia que marxarà del Barça

"M'agradaria anunciar que el 30 de juny no seguiré com a entrenador del Barça", ha començat dient l'entrenador blaugrana. "La situació mereix un canvi de rumb i com a culer no puc permetre això", ha seguit dient un Xavi Hernández que s'ha mostrat molt sencer i tranquil a la sala de premsa de l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

"Crec que la meva decisió pot destensar la situació general. Em sento el màxim responsable", ha volgut deixar clar el tècnic de Terrassa. També explica que "s'ha fet un treball molt bo però crec que el nostre projecte ha de ser fins al 30 de juny". Una conclusió que no dona per tancada aquesta etapa, ja que es reafirma dient que "encara puc ser una gran solució fins al juny".

Xavi Hernández afegeix que "he pensat en el club i em sento bé. Fa dies que ho tinc decidit. M'he alliberat". I també acaba dient que "no vull ser una rèmora per al club".

Xavi Hernández Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández pensant durant un partit del Barça / Foto: EFE

El Barça ha de canviar el rumb

Un canvi de rumb obligat per al Barça, però també una manera de donar un extra en els últims mesos de competició. "El club em tindrà per tot el que necessiti", diu Xavi Hernández. Però també es refereix al president del Barça, Joan Laporta, i confirma les bones maneres i la bona relació que hi ha: "A Laporta li ho acabo de dir. Hem tingut una conversa molt humana. Fins i tot a dia d'avui em mostrava total confiança, però penso que és el moment. No em moc per situacions econòmiques. Em moc pel cor".

Xavi Hernández, que afegeix que "vull el millor per a aquest club", creu que "faig el correcte" i que "el millor és que deixi el càrrec quan acabi la temporada". La dinàmica és molt negativa, però encara no vol llançar la tovallola, ja que la Champions League està en joc i la Lliga, encara que molt complicada, encara està mínimament viva.

Xavi Hernández quejándose Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández queixant-se durant el partit contra el Vila-real / Foto: EFE

I a partir d'ara el Barça ja començarà a mirar qui pot ser el nou entrenador. De moment, qui sembla tenir més opcions és Jürgen Klopp, que tot just ha anunciat que també deixarà el Liverpool a final de temporada. Si no, també hi ha l'opció de Rafa Márquez, ara mateix sent l'entrenador del Barça Atlètic i que coneix perfectament el que necessita el Barça.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!