La consellera Clara Ponsatí no ha passat per alt l'error en la interlocutòria del Tribunal Suprem sobre l'exhumació del dictador Francisco Franco. Aquest dimarts la secció quarta de la Sala Contenciosa del Tribunal Suprem va suspendre cautelarment l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco, que havia de tenir lloc el 10 de juny.

La decisió, presa per unanimitat pels cinc magistrats, s'argumenta adduint el fet que encara cal estudiar a fons el recurs de la família i, per tant, consideren que seria un "perjudici" exhumar el dictador i més tard, si s'estima el recurs, haver de tornar les restes al Valle de los Caídos. 

La consellera s'ha llegit la interlocutòria i ha vist que aquesta assegura que Franco va ser "cap d'Estat des de l'1 d'octubre de 1936", quan, segons la història, el cap d'Estat i president de la Segona República en aquella data i fins a l'any 1939 va ser Manuel Azaña.

Ponsatí, en to irònic, indica en una piulada: "Un Tribunal Suprem legitimat per l'1-O del 1936 jutja el que va passar l'1-O del 2017 (judici al procés)". "Està tot dit", sentencia al mateix temps que defineix el Suprem com un tribunal franquista.

Al seu torn, l'eurodiputat electe Toni Comín comparteix el fragment de la interlocutòria del Suprem en què hi ha l'error sobre l'1 d'octubre de 1936 i exposa: "Ara ja queda tot meridianament clar. Fins que ells no admetin que l'Alzamiento va ser un cop d'estat i que el franquisme va ser una dictadura, l'estat espanyol no serà una veritable democràcia".