L'eurodiputada i exiliada Clara Ponsatí ha carregat amb duresa, sense pèls a la llengua, contra el Govern actual de Catalunya. Ha assegurat que aquest govern de coalició, entre Junts i ERC, "és un Govern per no fer res".

Aquest és un dels molts titulars que ha deixat anar Ponsatí en una entrevista al Faqs de TV3. La diputada europarlamentària ha sigut rotunda amb totes les qüestions per les quals ha sigut preguntada, en especial quan ha parlat de l'executiu català, que li ha recriminat "viure del mentrestant" i de "no fer res". A més ha afirmat que els líders polítics "han usat l'excusa de la repressió per no enfrontar-se" a l'Estat.

També ha criticat descarnadament la formació líder de l'executiu català i ha dit que "ERC no té a la seva agenda fer la independència" i que aquests han renunciat al mandat de l'1 d'octubre. En aquest sentit ha assegurat que a la política catalana hi fa falta "un canvi de comportaments", ja que la gent "no està per perdre el temps".

L'estafa del Tsunami

Ponsatí ha criticat molt fortament al Tsunami Democràtic que ha afirmat que "va ser una estada tremenda" al poble català. L'eurodiputada ha argumentat que "es va posar en marxa una eina molt potent per després desaparèixer", això Ponsatí ho considera "una estafa, sinó que coi és?".

"No sé si es va dissenyar com una estafa, però clarament finalment ho va ser", ha dit.

Contra la taula

Sobre la taula de diàleg ha assegurat que "no està havent-hi una negociació" perquè, segons l'exconsellera, no hi ha res a oferir a canvi. "A mi m'interessa molt poc el fet de qui seu i qui hi haurà", ha reblat Ponsatí. 

També ha criticat l'última trobada de les dues delegacions, la catalana i l'espanyola: "Això que el president Aragonès es preocupi per posar els vetos que està posant el senyor Pedro Sánchez, ho trobo bastant trist". Finalment sentència el diàleg amb Espanya: "És un detall més del despropòsit".

La independència

Tampoc s'ha deixat de pronunciar sobre la declaració d'independència. “Sabia que si no guanyàvem hi hauria presó i exili i vaig veure que no estàvem disposats a intentar-ho”, ha confessat. També ha argumentat que no hi ha moviment d'alliberació nacional "si hem de renunciar perquè ens empresonen".

 "Perquè uns quants ens empresonin i que altres marxem a l'exili hem de renunciar a la independència?", ha preguntat irònicament Ponsatí.

Imatge principal de Carla Ponsatí a TV3