L'eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, ha viatjat aquest dimecres direcció Brussel·les per participar en el ple del Parlament Europeu que ha arrencat a les 15.00 hores. Ponsatí, que ha arribat a la cambra comunitària acompanyada dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín, Diana Riba i Jordi Solé, entre altres, ha parlat sobre la seva citació davant del jutge Pablo Llarena, el pròxim 24 d'abril, l'eurodiputada de Junts no ha confirmat si anirà o no al Tribunal Suprem, tot i que ha afirmat que "hi ha un jutge a Madrid que té moltes ganes" de parlar amb ella, però ha remarcat que ella no té "especials ganes de parlar amb cap jutge". En aquesta línia s'ha expressat aquest matí el seu advocat, Gonzalo Boye, que ha advertit que si finalment l'exconsellera decideix no presentar-se davant el Tribunal Suprem de Madrid, pot ser detinguda per forçar-la a anar-hi, però que estaríem, un altre cop, davant "una detenció il·legal". 

🔴 Clara Ponsatí torna a Brussel·les, DIRECTE | Última hora

 

Clara Ponsatí ha reiterat que la seva detenció d'aquest dimarts a Barcelona va ser "il·legal" i ha dit que així ho va traslladar al jutge aquest dimarts al vespre. "Ho portarem a les instàncies que correspongui", ha assenyalat. A través d'un correu electrònic ha comunicat a la resta d'eurodiputats la seva detenció il·legal. En aquest sentit, també ha demanat al Parlament Europeu que protegeixi la seva immunitat com a eurodiputada. De moment, aquesta petició l'està analitzant la cambra, així com la resta de qüestions relacionades vinculades al cas. 

Retrets a Roberta Metsola

Clara Ponsatí ha retret a la presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola, que sigui "incapaç de reaccionar" davant la seva detenció. "Metsola va ser informada immediatament de la detenció i vam demanar que actués per defensar la immunitat. Ara per ara, no ho ha fet. És una situació molt lamentable que deixa el Parlament Europeu en molt mal lloc", ha afirmat Ponsatí. 

Només uns minuts després, Clara Ponsatí ha parlat al ple del Parlament Europeu, i ha reconegut que ha de pensar sobre si aquesta "falta de compliment de la defensa de la immunitat davant una detenció il·legal d'un membre del Parlament, cosa que mai havia passat en la història d'aquesta cambra, és una política de la presidència o si és una actitud que mereixem nosaltres, els catalans", ha afegit en la seva intervenció.

 

5 hores detinguda 

L'eurodiputada de Junts i consellera d'Educació en el Govern de Carles Puigdemont va quedar en llibertat a última hora de la nit d'aquest dimarts després d'estar més de 5 hores detinguda a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, però amb la condició de comparèixer davant del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, a Madrid, per prendre-li declaració com a investigada per desobediència al Tribunal Constitucional (TC). En concret, se li va notificar la resolució del jutge Llarena que la posa en llibertat, "deixa sense efecte la seva situació de rebel·lia", i la cita a declarar el pròxim 24 d'abril a les 11 del matí, al Tribunal Suprem.