L'eurodiputada Clara Ponsatí ha marxat aquest dimecres al matí a primera hora cap a l'aeroport del Prat per viatjar a Brussel·les i participar al ple que el Parlament Europeu celebra aquesta tarda, ho ha fet acompanyada d'una sola persona. Ponsatí marxa a Brussel·les en un vol que no és directe, per tant, haurà de fer una escala. L'eurodiputada Clara Ponsatí va tornar aquest dimarts a Catalunya travessant la frontera francoespanyola sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys a l'exili. L'exconsellera d'Ensenyament va arribar a primera hora de la tarda a Barcelona, on va oferir una roda de premsa per explicar el seu retorn des de Bèlgica. 

🔴 Clara Ponsatí torna a Brussel·les, DIRECTE | Última hora
 

L'exconsellera Ponsatí va quedar en llibertat després de declarar davant del jutge a la Ciutat de la Justícia. El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha citat Ponsatí el proper 24 d’abril a les 11 del matí per comunicar-li el seu processament per un delicte de desobediència. Llarena ha deixat sense efecte l’ordre de detenció així com la rebel·lia acordades en el seu dia. També ha establert que cal que l’exconsellera designi domicili i telèfon on pugui ser localitzada i que comparegui davant de l’òrgan judicial quan sigui cridada, advertint que si ho incompleix es pot modificar la seva situació personal i pot ser detinguda.

La resposta de Ponsatí

Tot i la citació, l'exconsellera voldria seguir desafiant les instàncies espanyoles i no pensa acudir a aquesta cita. En el cas que fos així, el Suprem autoritzaria la seva detenció per traslladar-la fins a Madrid. 

Ponsatí va sortir en llibertat per la porta lateral de detinguts de la Ciutat de la Justícia quan quedaven uns deu minuts per a les onze de la nit. Desenes de persones l’esperaven, així com dirigents de Junts per Catalunya encapçalats per Jordi Turull i Laura Borràs. Els concentrats van cridar consignes com "Govern dimissió" i "Sense Clara no hi ha revolució". Ponsatí no va fer declaracions. Un núvol de mitjans gràfics i simpatitzants la van seguir fins a la rampa del pàrquing de la Ciutat de la Justícia. El cotxe va marxar entre aplaudiments.

Sempre acompanyada

Unes 200 persones es van concentrar a la Ciutat de la Justícia en contra de la detenció de l’exconsellera. Alguns van tallar, fins i tot, el lateral de la Gran Via. Amb estelades i crits de "1 d’octubre, ni oblit ni perdó", "Independència", "Fora les forces d’ocupació" i "Llibertat per a Clara Ponsatí", els concentrats van esperar la seva posada en llibertat després de la seva compareixença davant del jutjat de guàrdia. Polítics de Junts per Catalunya i de la CUP es van apropar també per donar suport a Ponsatí.