La consellera d'Ensenyament a l'exili Clara Ponsatí ha assegurat que "ens estem acostumant a la barbàrie" amb les euroordres dictades pel Tribunal Suprem i ha augurat que el procés de resolució de la seva entrega durarà mesos: "No espero una resolució immediata".

"Ja estem acostumats a veure coses molt estranyes quan arriben aquest tipus d'ordres. Estem acostumats a veure el Tribunal Suprem, (els jutges) Llarena i Marchena a fer coses que no són normals i que haurien de sorprendre, però en entorns civilitzats totes aquestes coses sorprenen molt. Ens estem acostumant a la barbàrie", ha assegurat Ponsatí en declaracions a TV3.

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va dictar ahir noves ordres europees i internacionals de detenció i lliurament contra els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí per sedició, i contra Lluís Puig per malversació en el procés.

Tres euroordres que s'uneixen a la dictada fa setmanes contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, pels delictes de sedició i malversació, els mateixos pels quals ara reclama a Comín, mentre que l'ordre contra Ponsatí, en canvi, és només per sedició (tot i que Fiscalia també demanava per malversació) i la de Puig per malversació i desobediència.

Ponsatí també s'ha referit a les declaracions del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que es va comprometre a fer tornar Puigdemont a Espanya si reeditava el seu càrrec.

"Com ho farà? Estan planificant un segrest? Fins als límits als quals han arribat només falta això. El segrestaran a la bruta, com van fer sota la direcció política del partit socialista en els anys 80 els GAL? Seria extraordinàriament atrevit ", ha reblat l'exconsellera.

Per això, per Ponsatí, no hi ha una altra manera "de fer tornar el president Puigdemont que no sigui reconeixent els seus drets polítics i acceptant el retorn dels exiliats".