La consellera Clara Ponsatí assisteix demà a una vista en un tribunal d'Edimburg, en què s'espera que se li comuniqui la retirada de l'euroordre de detenció que les autoritats espanyoles van emetre en la causa pel procés independentista de Catalunya. Estava previst que aquest dilluns se celebrés l'última sessió preparatòria del seu judici d'extradició a Espanya, que havia de començar el 30 de juliol a la capital escocesa.

En un comunicat, l'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, ha informat que la seva representada es personarà en la vista, que començarà a les 9 hores a la Cort de Sheriff, un tribunal del centre d'Edimburg, "amb l'esperança de que en aquesta etapa l'ordre sigui retirada".

Anwar ha recordat que la Justícia espanyola sabia que el judici d'extradició "havia de començar el 30 de juliol" i que era la seva intenció "citar davant els tribunals a diversos exministres del Govern de (l'expresident Mariano) Rajoy, inclosos l'anterior vicepresidenta i el ministre de Finances".

El lletrat pretenia així sustentar el seu argument de que l'encausament de Ponsatí tenia una "motivació política", com ha sostingut durant tot el procés. "Confiàvem en la solidesa dels nostres arguments legals que haguessin exposat a Espanya una vegada més a la llum de l'escrutini internacional i judicial", ha dit.