El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha defensat aquest dilluns l'actuació del cos en la detenció de Clara Ponsatí, eurodiputada de Junts, el passat 28 de març. Ponsatí ha respost a aquesta afirmació a través de les xarxes socials, ha remarcat que, malgrat que hi hagués una ordre de detenció, aquesta era il·legal. També ha criticat com es va fer la detenció, davant de tota la premsa que cobria el seu retorn a Catalunya després de cinc anys d'exili. 

"Amagar-se rere una ordre de detenció il·legal no fa legal la vostra actuació ni excusa la vostra covardia, Mossos", ha retret Ponsatí, qui afegeix: "Lamentable el numeret que vau organitzar davant els periodistes, sense cap altra necessitat que mostrar a l'amo que sou obedients". 

La defensa dels Mossos

Per la seva banda, Sallent ha sostingut que "la  detenció es va produir, amb la informació que teníem, en el moment idoni". El comissari en cap dels Mossos ha indicat que el jutge va determinar que la seva detenció era legal quan l'eurodiputada va demanar la figura de l'habeas corpus en considerar que no ho era. Sobre què passarà ara que Ponsatí no ha comparegut davant del Suprem, Sallent ha dit que els "Mossos faran el que determini el jutjat".

 

Ponsatí planta el Tribunal Suprem 

Clara Ponsatí no s'ha presentat davant del Tribunal Suprem, on estava citada aquest dilluns a les 11 hores. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha enviat un escrit al magistrat instructor de la causa del procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, comunicant-li que l'eurodiputada de Junts no compareixerà. En aquest text, Boye argumenta que Ponsatí té feina al Parlament Europeu amb sessions convocades de diverses comissions la qual cosa "resultaria en qualsevol cas incompatible amb qualsevol compromís de qualsevol índole a centenars de quilòmetres de Brussel·les". A més, remarca que Ponsatí compta amb immunitat parlamentària per ser eurodiputada. 

Si bé, Ponsatí va deixar entreveure el diumenge que no es presentaria, no ha estat fins avui que s'ha confirmat. Primer el seu advocat ha afirmat que: "Ja ha arribat a Brussel·les o està de camí". Després, ella mateixa ha piulat des de Bèlgica amb un curt missatge: "Plou a Flandes".