Nou sindicats i associacions de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia han demanat al ministeri de Sanitat que elabori un protocol per garantir la vacunació dels seus agents a Catalunya, on des de fa setmanes denuncien el seu "desemparament" en considerar que la Generalitat els ha deixat de costat.

Així ho indiquen els sindicats de la policia espanyola i associacions de la Guàrdia Civil CEP, SUP, SPP, UPF, Jupol, AEGC, AUGC, APROGC i Jucil en un comunicat conjunt en què denuncien el "tracte degradant i maliciós" que sostenen que han rebut els seus agents a Catalunya.

"Ens sentim desemparats per part l'administració central, ja que en el protocol establert de vacunació (a Catalunya) se'ns ha deixat a un costat, no considerant-nos un col·lectiu essencial, generant un greuge comparatiu referent als nostres companys de la resta del territori nacional que sí han estat inoculats i fins i tot ja està prevista la segona dosi per a molts d'ells", adverteixen.

Les acusacions contra el Govern

Els sindicats i associacions de la policia espanyola i Guàrdia Civil sostenen que la conselleria de Salut, en mans de la republicana Alba Vergés, no els té en compte com a forces i cossos de seguretat a l'hora de vacunar-se, la qual cosa atribueixen al projecte independentista.

En aquest sentit, es remeten a les declaracions d'un dirigent de les joventuts de Demòcrates, Adrià García, una formació integrada en Junts, que va assegurar que la Generalitat no ha de vacunar els agents de Policia i Guàrdia Civil a Catalunya perquè "no se senten ciutadans catalans". Tanmateix, ja fa un parell de setmanes que alguns d'aquests sindicats ja van acusar la Generalitat de marginar-los en el procés de vacunació.

Les associacions i sindicats mostren la seva "total disconformitat" i demanen al ministeri de Sanitat que "prengui cartes en l'assumpte" i procedeixi a elaborar protocol de vacunació per als agents de tots dos cossos destinats a Catalunya. 

Cal tenir en compte, però, que la campanya amb AstraZeneca, la qual era la que havien de rebre els agents dels cossos i forces de seguretat, s'ha vist paralitzada a l'Estat i a altres països d'Europa a causa de la problemàtica apareguda arran de diversos casos de trombosis.